Facebook Twitter Email Pinterest

Minna Lindroos

16.09.2003 /

Minna Lindroos pääsi taas pitkän tauon jälkeen osallistumaan kilpailuun. Edelliseen SM-ralliin, Tampereen Exide-ralliin, oltiin lähdössä hyvin odottavaisin mielin, koska Joensuussa oli saatu hyvä ajorytmi päälle ja kaikki toimi kuin kello paitsi katalysaattori...

Exide ralliinhan ei sitten Minna ja kartturi Sirkka Rautiainen päässeet osallistumaan, kun pikkuveli Joonas lainasi Minnan autoa Kyläseppäralliin ja antoi peltisepälle töitä. Autoa ei kuitenkaan ehditty saada valmiiksi viikossa eikä parissakaan.

Minnan kaasujalan pohjaa jo kutittikin niin, että Uuteenkaupunkiin lähdettiin innostunein mielin pitkän tauon jälkeen. Ensimmäistä kertaa molemmat sisarukset, Minna ja Joonas Lindroos ajoivat samassa kilpailussa, joten olisi voinut jopa katsoa keskinäistä paremmuutta. "Ei sinne voinut lähteä ajamaan toisiamme vastaan pitkästä tauosta johtuen, vaan ajoimme molemmat ihan omaa ajoamme. Siinä olisi vain tullut otettua turhaan riskejä tuijottaessaan toistemme aikoja", kertoo Minna.

Ensimmäinen erikoiskoe oli nopea rykäisy asfaltilla, ja erot olivat todella pieniä. Toisella EK:lla päästiin sitten jo sorapinnalle ja 17,5 kilometrisella pätkällä Minna jäi Joonakselle vain 3,3 sekuntia, vaikka askista hävisi kakkosvaihde. Vaihteen puuttuminen ei kuitenkaan haitannut tyttöjä ja hurja meno jatkui. EK3:lla Minna kuskasi Hondansa n-ryhmän kuudenneksi nopeiten maaliin. Yleiskilpailussakin sijoitus parani jokaisella erikoiskokeella ja muunmuassa EK vitosella ajo edellytti n-ryhmän kolmanneksi nopeimpaan aikaan.

EK kuutosella Minnalle ja Sirkalle tapahtui sitten sellaista, jossa olisi voinut tapahtua jopa henkilövahinkoja ja missään tapauksessa kysymys ei ollut ajovirheestä. Minna ja Sirkka paahtoivat hyvää pitkää suoraa, jonka jälkeen oli pieni nyppylä. Paikka ajettiin nelosvaihteen vauhdilla, mikä on kohtalaisen kova. Ennalta arvaamatta nyppylän takana oli jonkun katsojan tielle nostama pään kokoinen kivi. "Ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä jarruttamaan ja jos olisin väistänyt, olisimme todennäköisesti menneet päin kallion seinämää - oli pakko ajaa vain yli.", Minna muistelee tapahtumaa ja on syystäkin erittäin pettynyt siihen humalapäiseen ja ajattelemattomaan katsojajoukkoon, joka paikalla oli.

Minnan ja Sirkan keskeytys loistavasta ajosta onkin suuri murhe, koska siinä menetettiin tulossa olevia SM-pisteitä. Toisaalta keskeytys on pieni menetys, koska Kivi aiheutti autolle monenlaista vakavaa vauriota ja se olisi todellakin voinut pahimmillaan heittää auton kallioseinämään jopa vakavien loukkaantumisten siivittämänä. Koko tiimi toivoo, että edes joku tapahtuman silminnäkijä ilmoittaisi asiasta vaikkapa poliisille tai kilpailun järjestäjälle ja vahingon aiheuttaja saataisiin korvausvastuuseen. Minna kertoo tyrmistyneenä: "En voi kun ihmetellä sellaisen ihmisen ajatusmaailmaa, joka tuollaista tekee. Eiköhän sillä tullut missään kohdassa mieleen ajatella seurauksia." ja jatkaa: "Kyllä harmittaa vietävästi tuollainen täysin ulkopuolisesta syystä tapahtuva keskeytys hyvästä ajosta ja vieläpä mittavilla taloudellisilla vahingoilla."


Tekniikka petti Joonaksen

Joonaksen ja kartturi Teppo Leinon auton moottorista alkoivat kadota tehot erikoiskokeella neljä ja vauhti ei ollut enää parasta mahdollista. Siihen astinen vauhti oli hyvin samaa luokkaa Minnan kanssa ja erot olivat muutaman sekunnin tasoa sijoituksen myös kohotessa EK4:lle asti.

EK5:lla alkoi Joonaksen auton moottori pitää jo niin rumaa ääntä, että oli parasta jättää leikki kesken, ettei turhanpäiten rikota koko moottoria.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa