Facebook Twitter Email Pinterest

Teijo Lahti

30.09.2003 / Teijo Lahti

VW VALVOLINE REMUS RACING TEAM TAISTELEE

Pari Lahti-Aariainen aikoo pitää auton Valvoline rallissa pyörillään. "Ei varmaan tule olemaan helppoa voittaa Ahoa , mut kyllä yritetään tosissaan", sanoo Teijo. Niin ja kyllähän on aika jo olla a-ryhmän pelillä jonkun noita n-ryhmän autoja nopeampi, lisää Jussi. Kaikki on kunnossa kilpailua varten, eli Polo on saatu iskuun tuon kuperkeikan jälkeen se oli vain tollanen kupsahdus, toteaa Teijo lopuksi.

Teijo istuu A-ryhmän Volkswagen Polon ratissa kartturinaan vanha tuttu Jussi Aariainen, joka on lukenut nuotteja nuorelle lupaukselle, Kristian Sohlbergille. Volkswagen Remus Racing-tiimi niinikään on vanha tuttu jo radalta; mukana mm. alan rautaiset ammattilaiset, tehdastiimienkin kyselemä Maukka McSalonen sekä Tarmo Kuusi ja tiimipäällikkönä Marco Linna. Tiimin toisena kartturina jatkaa Linda Lampenius.

Yhteistä ralliuraa Teijolla ja Jussilla on takanaan useita vuosia. Pari saavutti aikoinaan kansainvälistäkin menestystä ja nappasi mm. luokkavoiton Antibesin EM-rallissa, useita pistesijoja kansainvälisissä kisoissa ja SM-tasolla kymmenittäin luokkavoittoja. Vuonna 1994 pari kohahdutti Jyskälässä tullen tauolle kakkosena F2 luokassa ensimmäisenä kisapäivänä, mutta huiman alun jälkeen pari valitettavasti joutui keskeyttämään. Sport 2000-luokan alkaessa vuonna 1996 Teijo siirtyi ratapuolelle. Viiden ratavuotensa ajalta Teijo on yksi eniten voittoja saavuttanut kuljettaja.

Lajin vaihdosta huolimatta keskinäinen luottamus VV-Auton ja Teijon välillä säilyy vankkana ja yhteistyö VV-Auton kanssa jatkuu nyt rallin merkeissä. Muutkin tiimin yhteistyökumppanit luottavat Teijon rallikuskin taitoihin - mukana jatkavat entisinä pääyhteistyökumppaneista VV-Auton lisäksi Valvoline, Remus, Stand 21, Reebook ja Pioneer, Kuntoutus-Karppinen, Futura Green Racing, Hot Line matkapuhelinketju sekä Recaro.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa