Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

06.10.2003 / Kalle Pinomäki

Rallin yleisen luokan SM-finaali ajettiin Riihimäen maastossa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tunnelmat SM-Valvoline ralliin lähdettäessä olivat varsin jännittävät, sillä kolmessa luokassa Suomen mestarin nimi oli vielä epäselvä. Set Promotionin Kalle Pinomäki lähti jälleen tavoittelemaan kärkipään sijoitusta kivikovassa pienessä N-ryhmässä. Kauden aikana tapahtunut räjähdysmäinen vauhdin parannus on tuottanut tulosta ja Pinomäki onkin ajanut jokaisessa kesäkauden SM-rallissa pisteille.

SM-Valvoline ralli koostui 13:sta erikoiskokeesta, joista kahdeksan ajettiin lauantaina ja viisi sunnuntaina. Tiestö oli jälleen kerran suurelta osin erittäin vauhdikasta ja pisti kuljettajien keskittymisen koville. Lauantain erikoisuudeksi lukeutui vasta pimeän tultua illalla ajetut kolme erikoiskoetta, jota ei ole rallin SM-sarjassa kokeiltu useaan vuoteen. Pientä N-ryhmää hallitsi turkulainen Honda-kuljettaja Toni Klemets. Pinomäki ajoi vauhdikkaasti kakkoskuljettajansa Matti Kaskisen ohjein ja kävi tiukkaa sekuntitaistelua heti kärjen tuntumassa lähinnä Markku Markkasen kanssa. Lauantain jälkeen Pinomäki oli kuudentena. "Kuudenneksi on jo kerran tällä kaudella ajettu, joten täysillä lähdetään vielä huomenna ajamaan ja koitetaan parantaa sijoitusta", kommentoi Pinomäki lauantain kahdeksan erikoiskokeen jälkeen.

Sunnuntain erikoiskokeita haittasi pieni sade, joka vei useamman kuljettajan ajolinjat hieman leveiksi. Pinomäki pystyi kuitenkin omaan ehjään suoritukseen ja paransi sijoitustaan yhdellä sijoittuen viidenneksi. "Hyvä päätös hyvälle kaudelle", tiivisti Pinomäki tunnelmansa sunnuntaina. "Kalusto on säilynyt ehjänä koko kesäkauden ja vauhti parantunut huomattavasti. Hyvä sijoitus SM-sarjassa oli tärkeä myös ensi talvikautta ajatellen, sillä nyt saan paljon paremman lähtönumeron muun muassa Tunturiralliin", iloitsi sympaattinen Pinomäki kauden päättäneen rallin jälkeen. Ison A-ryhmän mestaruuden voitti Sebastian Lindholm, pienen A-ryhmän Janne Vähämiko, ison N-ryhmän Hannu Hotanen ja pienen N-ryhmän Timo Mäenpää.

Lisätietoa Set Promotionin tapahtumista ja toiminnasta osoitteessa www.setpromotion.com.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa