Facebook Twitter Email Pinterest

Aki Teiskonen

08.12.2003 / Aki Teiskonen

Ralliautoilumme nouseviin tähtiin kuuluva Laukaan Aki Teiskonen siirtyy ensi vuodeksi ajamaan ulkomaille.Kuluneella kaudella SM hopealle yltänyt nuori lupaus ottaa rohkean askeleen kohti ralliautoilun ammattilaisuutta. Teiskonen on tehnyt yhden vuoden sopimuksen kahden ulkomaisen rallitallin kanssa.

Timo Kankkusen ja Akin yhteistyön tuloksena syntyi sopimus italialaisen Motoring Club Sernaglian ja englantilaisen Autosport Technology - Asquith Autosport kanssa. Italiassa Aki ajaa Motoringin N-ryhmän Subarulla merkin nimikkocupin ja Englannissa Aki osallistuu Pirelli British Rally Championship sarjaan Asquit Autosportin Citroen Saxo KitCarilla. Vuoden aikana kartanlukijan tehtäviä tulee hoitamaan Akin velimies Miika Teiskonen. Veljesten välinen yhteistyö on hioutunut saumattomaksi, eikä ole ollut tarpeen harkita muita vaihtoehtoja kartturin paikalle.

- Akin kohdalla oli aika tehdä tärkeitä päätöksiä ja siirtyä ajamaan ulkomaille. Tällaista kokonaisuutta haettiin ja onnistuimme paketin rakentelussa.Mielestäni sopimukset tuovat mukanaan erinomaisen tilaisuuden oppia kilpailemaan eri kulttuureissa. Myös neliveto auton oppiminen on tulevaisuuden kannalta tärkeää. Akilla on edessään vuosi, joka tuo hänelle paljon monipuolisia kilometrejä, kommentoi Timo Kankkunen syntyneitä sopimuksia.

- Olen todella tyytyväinen tehtyihin ratkaisuihin.Nyt tarjoutuu tilaisuus ajaa kaksi kokonaista sarjaa ulkomailla.Edessä on vuosi, jolloin voin hankkia kokemusta ja osoittaa omaa osaamistani. Neliveto auton oppiminen vienee aikansa, mutta uskon pääseväni Subarun kanssa sinuiksi varsin nopeasti. Varsinaisesti en osaa asettaa mitään tavoitteita tulevalle vuodelle. Mielestäni on tärkeää oppimisen kautta löytää varmuutta omaan ajamiseen ja sen kautta hakea tulosta,kertoo Aki tyytyväisenä..

Subaruilla Italiassa on ajanut suomalaisia aiemminkin. Mikko Hirvonen aloitti kansainvälisen uransa juuri Italiassa ja kauden 2003 Subaru Cupin voittajaksi ajoi Jari-Matti Latvala.Sarjaa arvostetaan sekä pidetään erinomaisena oppikouluna nuorille lupaaville kuljettajille. Auto tulee samasta teamista, jossa Mikko ja Jari-Matti ovat ajaneet.

-Lähden Miikan kanssa luottavaisin mielin kehittymään kuljettajana. Kuten olen aiemminkin korostanut, tavoitteeni on päästä ajamaan joskus tulevaisuudesta korkeimmalle mahdolliselle tasolle. Näenkin tämän mahdollisuuden edistävän pyrkimyksiäni merkittävästi. Olen kiitollinen taustahenkilöille, joiden työn ja panostuksen turvin tämä tuli mahdolliseksi. Jalat tulee pitää tukevasti maassa, edessä on haasteellinen kausi, järkeilee Aki.

Sopimukset pitävät sisällään täyden ohjelman molemmissa maissa. Englannissa ajetaan 7 kilpailua, 4 soralla ja 3 asfaltilla. Italiassa on 8 kilpailua soralla, eli Akilla on tiedossa työntäyteinen vuosi. Tiiviistä ulkomaan kisaohjelmasta johtuen Akia ei tulla näkemään kotimaisissa sarjoissa. On käyty keskusteluja Suomen MM osakilpailun Neste Rallyn ajamisesta, mutta tältä osin asiat päätetään myöhemmin.

Harri Savolainen

Teiskonen tiedotus

www.teiskonen.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa