Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Eloluoma

15.12.2003 / Mika Eloluoma

Pohjalaispari Mika Eloluoma ja Hannu Jaskari ovat valmiina ensi vuoden SM-ralleihin. Testikilpailuna on 10. tammikuuta ajettava Nilsiä-ralli.

Vaasalainen ralliautoilun MAP Racing Team ajaa täysillä kohti rallivuotta 2004. Talven kilpailuissa ykköspilotti Mika Eloluoma käskee vielä tuttua Jokke Puhakan ex Mitsubishi evo 6,5:a. Kesällä kivet ja männynkävyt saavat kyytiä, kun Eloluoma ja kartanlukija Hannu Jaskari saavat alleen täysin uuden evo 8:n.

- Ensi autourheiluvuoteen startataan täysin uudella konseptilla ja entistä kovemmin eväin. On mukava nähdä, kuinka ukkojen käy, sanoo Mika, joka oli viime talven SM-osakilpailujen jälkeen ison n-ryhmän kuudentena.

Vaasalainen 36 vuotias ilmastointityönjohtaja Mika Eloluoma on ajanut harrastuksekseen kymmenen vuotta kilpaa. Ensimmäisen autonsa Ford Escort Mexicon hän osti äidiltään lainaamilla rahoilla. Isä Arvolle ei asiasta hiiskuttu, hän kun oli reissussa ulkomailla. Myöhemmin Eloluoma on ajanut Opel Kadetilla ja Astralla. Parisen vuotta sitten auto vaihtui N-ryhmän ison luokan Mitsubishiin Lancer
evo 6,5.een.

- Olemme hakeneet vuodesta toiseen kokemusta, emmekä ole pitäneet
ajamisistamme suurtakaan meteliä. Hiljaa hyvää tulee. Ensi vuoteen
satsaamme monin eri tavoin.

Vaihtelevasti

Laihian Urheiluautoilijoita edustava Mika Eloluoma on ajanut ralliurallaan varsin vaihtelevasti. Viime talven SM-osakilpailujen jälkeen hän oli upeasti jo kuudentena.

Ensimmäisessä kesäkilpailussa tuli keskeytys ja toisessa hän sijoittui isossa N-ryhmässä seitsemänneksi. Uudessakaupungissa auto meni nurin ja kausi päättyi siihen.

Kilpailu isossa N-ryhmässä on äärimmäisen kovaa. Kymmenen kuskia on
20 sekunnin sisällä.

- Vauhdin nälkä kasvaa koko ajan ja viimeisintä puserrusta tässä nyt
haetaan. Vielä jäämme aivan kovimpaan kärkeen sekunnin kilometrillä,
mutta täältä tullaan, lupaa Eloluoma.

Myös Mitsubishi Ralliart Finlandin tallipäällikkö Pekka Koski vahvistaa N-ryhmän kovuuden.

- Suomessa se on kovempaa kuin missään muualla. Suomen kärki ajaa
kovempaa kuin maailman kärki, paukauttaa Koski.

Useimmat kärkikuljettajat luottavat isossa N-ryhmässä japanilaismerkkiin.

- Auto on kestävä ja Suomessa on hyvä kilpailutoiminnan asiantuntemus, jopa maahantuonnin tasolla, hän sanoo.

Jaskari kakkoseksi

Mika Eloluoma saa ensi vuoden kartanlukijakseen Kuortaneen Urheiluautoilijoita edustavan Hannu Jaskarin. Aiemmin hän on lukenut nuotteja Marko Männylle, Tapani Hulkkoselle, Jouko Pollarille ja Vesa Rajalalle. Joskus myös Timo Kuiviselle, Jaakko ja Kalle Keskiselle. Seinäjoen ammattikorkeakoulun 36 vuotias yrittäjäopiskelija Hannu
Jaskari lukee mekatroniikkaa ja vapaa-aikana siis nuotteja.

- Tokihan oli pakko lähteä näin hyvään tiimiin mukaan, kun Mika pyysi, sanoo Jaskari.

Pohjalaisparin ensimmäinen yhteinen testikilpailu on Nilsiässä 10.
tammikuuta.

- Meidän pitää löytää auton kabiinissa toinen toisemme ajatukset ja saada näin keskeinen luottamus. Helppoa ei ollut löytää Tapani Hulkkosen kanssa heti yhteistä säveltä. Toinen kun on savolainen ja minä taas pohjalainen. Mikan kanssa uskon, että homma pelaa ensimetreiltä lähtien, uskoo Jaskari.

- Tärkeintä yhteisille sävelille on rytmittää ajo ja nuotinluku. Kilpailussa nuotti ei saa tulla liian myöhään, vaan juuri oikealla hetkellä. Näin vauhti tulee kohdalleen.

Uusi huippuauto

Talven kaikki SM-rallit pari ajaa vielä tutulla evo 6,5:llä, mutta kesäkaudella ajellaan jo ihka uudella pirssillä evo 8:lla. Suomeen niitä on tilattu kilpailukäyttöön ensialkuun neljä kappaletta, joista yksi toimitetaan Vaasaan.

- Auto on varmasti nopeampi ja onhan se mukava päästä kerrankin päästämään uudella pelillä, sanoo Eloluoma.

Map Racing Teamin managerina ja huollon organisoijana toimii isä Arvo Eloluoma. Hän on suurella innolla mukana poikansa harrastuksessa.

- Kipinä syttyi 70-luvun alussa, kun näin Laihialla Jyväskylän Suurajojen erikoiskokeella Stig Blomqvistin kurvailut. Se jäi lähtemättömästi mieleen ja nyt rallivauhti jatkuu Mika-pojan vauhdissa, toteaa Arvo Eloluoma.

Vaikka Mika Eloluoma ei varsinaisesti kuulukaan maahantuojan Mitsubishi Ralliart Finlandin tiimiin, näkee Pekka Koski vaasalaisralliautoilijassa kuitenkin potentiaalia.

- Hän on rauhallinen, harkitseva ja kehittyvä. Hienoa, että Eloluomat valitsivat uudeksi autokseen Mitsubishin. Se on paras auto, jos haluaa myöhemmin hypätä WRC-auton rattiin. Aktiivisen keskilukon ansiosta Evo 8 on niin lähellä WRC-autona voimansiirron osalta teknisesti kuin tuotantoauto voi olla. WRC-autoissa oli vielä kolme vuotta sitten vain aktiivinen keskilukko, toteaa Koski.

Tiedotus: TEEKOOTEE -viestintä/Timo Koskinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa