Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

04.02.2004 /

Toni Klemetsilla positiivinen SM-ralliavaus

Toni Klemetsin vauhti oli kohdallaan rallin SM-kauden korkanneessa Arctic Lapland Rallyssa. Rovaniemen ympäristössä ajetussa kilpailussa Klemets oli yhteistulosten kolmas. SM-pisteet jaettiin kuitenkin erikseen kaksipäiväisen rallin molemmilta kilpailupäiviltä: Klemets oli perjantaina kolmas ja lauantaina neljäs. SM-pisteissä yhteenlaskettu sijoitus on nyt toinen.

Kilpailu oli Klemetsille vasta ensimmäinen ison N-ryhmän Mitsubishillä. Vielä viime kaudella hän ajoi rallin nuorten SM-sarjassa etuvetoautolla saavuttaen hopeaa.

- Pakkohan tässä on iloinen olla. Avauskilpailu isossa N-ryhmässä ei voisi juuri paremmin mennä. Oikeastaan olen vähän yllättynyt siitä, miten hyvin kaikki sujui heti ensimmäisessä kilpailussa. Auto sopi käteen eikä ongelmiakaan ollut. Kerran käytiin hangessa ja ilmanpuhdistaja tukkeutui lumesta. Siinä meni muutamia kymmeniä sekunteja, Klemets raportoi.

- Ajoimme ennen kilpailua parisataa kilometriä testiä. Auto tuntui puskevalta ja vasta kilpailun aattopäivänä torstaina saimme voimansiirron haluamakseni ja auton käyttäytymään loogisesti. Avauskisasta jäi erittäin positiivinen olo. Liian tyytyväinen ei saa kuitenkaan olla: parannettavaa on vielä jokaisella osa-alueella. Etenkin hitaat ja ahtaat paikat, kuten risteykset vaativat lisäharjoitusta. Jarrutusmatkojen kanssa riittää opeteltavaa.

Kartanlukija Panu Plosila muistutti lauantaina ajetusta pohja-ajasta. Hänen mukaansa kukaan muu tulokaskuljettaja - aivan varma hän ei tosin ollut - ei aiemmin ole pystynyt ensimmäisessä ison N-ryhmän kilpailussaan samaan.

Arctic Lapland Rallyn kokonaiskilpailun voitti Jukka Ketomäki. Hän johtaa SM-sarjaa. Kilpailu oli myös Euroopan cupin pohjoisen alueen osakilpailu. Seuraavan kerran SM-pisteitä on jaossa Lapualla kolmen viikon kuluttua.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa