Facebook Twitter Email Pinterest

Sebastian Lindholm

19.02.2004 /

Edessä kuuden erikoiskokeen kilpailu

Ralliautoilun SM-sarjan kauden toinen osakilpailu, Osuuspankki SM-ralli Lapua, ajetaan lauantaina 21.2.2004 Pohjanmaan vauhdikkailla teillä. Kauden avauskilpailussa, Arctic Lapland Rallyssa keskeyttämään joutunut hallitseva Suomen mestari Sebastian Lindholm lähtee Lapualle vain yksi asia mielessään.

"Kyllä nyt pitää ajaa sillä mielellä, että kirjaamme täydet pisteet tilillemme. Keskeytys tuli käytettyä tämän kauden osalta heti Lapissa, joten tilanne on siltä osin selkeä," sanoo Basti.

Vaikka Lapissa tulikin keskeytys, niin silti Lindholmin pistesarakkeessa komeilee kymmenen SM-pistettä. Ne tulivat Arctic Rallyn ensimmäisen päivän sijoituksesta. Nyt edessä on täysin avauskilpailusta poikkeava koitos. Kisassa ajetaan vain kuusi erikoiskoetta hyvin tiiviissä aikataulussa. Kilpailu alkaa aamupäivällä kello 10 ja päättyy iltapäivällä klo 16. Erikoiskoekilometrejä kertyy silti yli yhdeksänkymmentä.

"Edessä on kova puristus. Nyt pitää olla heti alussa valmiina iskemään, sillä tasoitusta ei ole varaa antaa yhtään. Kaikki kuusi EK:ta pitää sujua hyvin, jos haluaa voittaa kisan," Basti ennustaa.

Arctic Rallyssa Basti kärsi ensimmäisenä päivänä lumenauraajan roolistaan. Nyt lähtöpaikka on SM-pistetilanteen mukaisesti neljäs. Tästä on etua varsinkin silloin, jos erikoiskokeille tupruttaa lunta kilpailun alla.

Lapualla reittiä lähtee avaamaan Arctic Rallyn voittaja Juuso Pykälistö. Bastia ennen reitille starttaavat myös Jouni Ampuja ja Jarmo Mikkonen.

"Numero neljä on todella hyvä paikka lähteä reitille. Nyt ei tarvitse toimia putsaajana, vaan saa tulla valmiiksi aurattua latua. Toivottavasti tästä on nyt hieman apua meille," tuumailee Basti Lapuan SM-rallin alla.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa