Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

11.03.2004 /

"Voittamaan lähdetään, siitä ei epäilystäkään"

Rallin SM-sarjan talvikausi ajetaan päätökseen Mikkelin vauhdikkailla ja vaikeilla teillä. Isossa N-ryhmässä taistellaan kärkisijoista jälleen tiiviinä rintamana. Viime kauden Mikkeli-rallin ryhmäykkönen Juha Salo lähtee metsästämään tulisesti kauden avausvoittoaan.

Salo ja kartturi Mika Stenberg avasivat pistetilinsä kolme viikkoa sitten Lapualla. kolmossijan tuomat 10 pistettä paransivat kaksikon asemia SM-tilanteessa - sijoitus N-ryhmän pistekuutosena antaa Mikkeliin Mitsubishin maahantuojan tukemalle autokunnalle huomattavasti Lapuaa paremman starttipaikan.

- Lapuan kolmossija oli sikäli pettymys, koska se ei vastannut ollenkaan niitä odotuksia, missä vauhdissa meidän pitäisi olla.

Tyytyväinen olen siihen, että Lapuan jälkeen saamme pienemmän lähtönumeron ja pääsemme starttaamaan kärkipäässä. On tietenkin ihan eri fiilis lähteä kisaan, vaikkei numeron niin pitäisi vaikuttaakaan, Juha Salo pohtii.

Vuoden 2002 N-ryhmän Suomen mestareiden kausi on alkanut vaisusti. Aivan kärkivauhtiin kaksikko ei ole kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa ehtinyt, mutta parempaa on lupa odottaa.

- Se on vähän monen asian summa, ettei vauhti ole riittänyt kärjelle. Vika ei ole ollut pelkästään tekniikassa. Kahdessa ekassa kisassa en ole ollut oikein kotonani. Rovaniemen ja Lapuan suora-mutka yhdistelmät eivät sovi minulle, sen sijaan Mikkelistä alkaen kisat ja reitit ovat aivan eri tyyppisiä. Tykkään korkeuseroista ja hypyistä, Salo tiivistää.

Viime vuonna Mitsubishi Lancer EVO seiskaa ohjastava Salo voitti Mikkelissä ylivoimaisesti peitoten rallin MM-sarjassakin esiintyneen Jani Paasosen liki puolella minuutilla. Pohja-ajat yhtä lukuun ottamatta rallin jokaiselle erikoiskokeelle osoitti, että

Salo ja Stenberg viihtyvät Mikkelin haasteissa.

- Mikkelissä mennään kaasujalka suorana ja hyvällä mielellä. Rennolla otteella lähdetään näyttämään ajovauhtia hyvässä talvikelissä ja hienolla reitillä, Salo sanoo.

- Voittamaan lähdetään, siitä ei epäilystäkään. Kolmanteen sijaan ei voi olla tyytyväinen, kartturi Stenberg kuittaa.

- Mikkelissä voitto edellyttää, että kalusto saadaan kuntoon ja kaikki pelaa viimeisen päälle. Eikä kannata unohtaa onnetarta. Toivottavasti nyt huonon onnen selkäranka taittuu, kaksikko vielä jatkaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa