Facebook Twitter Email Pinterest

Pikku-n:n sarjajohtaja Lindroos tähtää kolmen kärkeen

10.06.2004 /

Vasta 19-vuotias Honda Civic -kuljettaja Joonas Lindroos johtaa sarjapisteissä tiukkaa "pikku-n" -luokkaa. Hän on valmistautunut kisaan lähinnä oleilemalla rallitunnelmassa:

- Olen työskennellyt Tuohinon Jannen tiimissä mekaanikkona sekä Kyproksen että Kreikan MM-ralleissa. Hoidin oikeata takapyörää, Joonas kertoi. MM-rallien kiireissä ei nuorelle Lindroosille ole jäänyt paljon treeniaikaa SM-osakilpailua varten.

-Mikkelin talvikisan jälkeen olen ajanut ehkä 40-50 km testiä. Nyt pitäisi taas hypätä ratin taakse, mutta nuori mies ei ole ollenkaan huolissaan.

- Auto on kunnossa, eikä minulla ole väliä ajanko soralla vai talvikelillä, joten eiköhän homma suju vanhaan malliin. Luokka on SM-sarjan tiukin, joten sarjajohtajakaan ei voi lähteä henkseleitä paukutellen hakemaan voittoa:

- Kolmen kärkeen tähtään, voittoa haen vasta Tampereella, Lindroos ilmoittaa. - Joensuun kisa on vaikea. Olin viime vuonna Tuohinon Jannen kyydissä kun tehtiin nuotteja. Jäi mieleen, että nopeita teitä ovat. Nuotittaminen on vaikeaa, ja minullahan ei vielä paljon ole nuottikokemusta, ensimmäistä kauttaan nuotitettavia kisoja ajava Lindroos miettii. Luokassa sarjakakkosena on Marko Nieminen ja kolmosena Marko Mänty.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa