Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

02.07.2004 /

SM EXIDE ralli lauantaina

Kosti Katajamäki toi Suzukin hienosti kakkossijalle viime viikonlopun Turkin MM-rallin junioreiden osakilpailussa. Kauaa ei lepoaikaa kuljettajalle ja kartanlukija Timo Alanteelle suotu, sillä jo tiistaina edessä oli testipäivä Mitsubishin nelivetoautolla, jolla kaksikko ajaa SM-ralleja. Seuraava SM-koitos odottaa jo lauantaina Tampereella.

- Auton turbo- ja moottoripuolella oli tehty uudistuksia. Moottoriin oli saatu lisää voimaa. Auto tuntui pirteämmältä ja oli paljon ajettavampi kuin ennen, Katajamäki summasi testipäivän kokemuksia.

- Ajoin tosi paljon. En oikeastaan testannut mitään ihmeellistä, vaan ajoin vain paljon kilometrejä. Piti saada taas hyvä tuntuma nelivetoiseen, kun Turkin viikonlopun ajoi (etuvetoisella) super 1600 autolla.

Edellisessä SM-rallissa Joensuussa Katajamäki pääsi jo ryhmäpohjien makuun. Tampereen EXIDE-rallissa tarkoitus on ajaa ehjät kilometrit ja tehdä nousujohteinen suoritus.

- Ei tässä kuuta taivaalta tavoitella. Yritetään pitää tuloskäyrä ylöspäin kääntyneenä. Joensuussa ajamiseen löytyi sellainen nelivedolla tarvittava rohkeus ja luottamus, ja kun sen pystyy ylläpitämään, niin varmaan tulee ihan hyvä kisa. Mutta kuinka paljon Joensuun jälkeen ollaan kehitytty, niin sen näkee sitten vasta lauantaina kisan jälkeen, Katajamäki tietää.

Kalusto EXIDE:en on kunnossa. Kuskikaksikko sensijaan oli Turkissa ja kisan jälkeenkin vielä hieman puolikuntoisena. Alanne kärsi flunssasta ja kuumeesta, ja sama pöpö tarttui Katajamäkeenkin.

- Ei ole tohtinut paljon kuumetta mittailla. Olo ei nyt ihan paras mahdollinen. Toivottavasti viikonlopuksi tervehtyy. Ja kun ihan kaikkia troppeja ei voi syödä. Pitää olla tosi tarkkana noiden doping-sääntöjen kanssa. Sääntökirjaa on tarkkaan luettu, että mitä saa ottaa ja mitä ei, Katajamäki muistuttaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa