Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

05.07.2004 /

Marko Kakko oli sanojensa mittainen mies. Ennen SM EXIDE rallia hän lupasi ajaa kolmen parhaan joukkoon. Sen hän tekikin ja tyylillä. Tampereen osakilpailun ison N-ryhmän kolmospaikalle Kakko nousi viimeisen erikoiskokeen huimalla ja ryhmäpohjilla. Oivallinen tulos nosti Kakon myös SM-pisteissä kolmanneksi.

- Aika hyvä kisa. Kolmas sija tuntuu todella hyvälle. Etenkin viimeisen erikoiskokeen puristus oli mahtava. Täysillä tultiin. Lisäksi tehtiin uran ensimmäinen N-ryhmän pohja-aikakin. Kyllä nyt hieman hymyilyttää, Kakko iloitsi.

Vesisade kiusasi kuljettajia. Erikoiskokeiden ennakkotutustuminen tapahtui poudalla. Kisapäivänä vettä tuli paikoin kuin saavista kaatamalla. Teille muodostui suuriakin vesilätäköitä eikä niitä tietenkään nuoteissa voinut olla. Liukkaus teki tepposet monelle, myös Kakolle.

- Kakkosella vedettiin yksi mutka pitkäksi ja takakulma kaatoi yhden liikennemerkin. Homma oli aika katkolla. Oli niin perhanan liukas.

- Viikonlopun ainoa harmittava homma oli, että joudun korvaamaan sen liikennemerkin. Ratamestari soitti kisan jälkeen ja kertoi, että lasku tulee perässä, Kakko virnisti.

N-ryhmän kisan SM EXIDE rallissa voitti Juha Salo ennen Jukka Ketomäkeä. Kakko jäi voittajasta 47 sekuntia. SM-pisteissä kolmen kärki on sama, tosin Ketomäki johtaa ja Salo on toisena. Kakko ja kartanlukija Pasi Hedman summasivat pistesaldoonsa kymmenen lisäpistettä ja nousivat SM-sarjan kolmanneksi. Kaudesta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua, joista seuraava syyskuussa Uudessakaupungissa.


Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa