Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

28.09.2004 /

Kosti Katajamäki janoaa voittoa MM-sarjaan

Rallin junioreiden MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Italian Sardiniassa. Soralla ajettava kilpailu on uusi tuttavuus MM-kalenterissa. Suzukilla kilpaileva maailmanmestari Marcus Grönholmin suojatti Kosti Katajamäki on MM-sarjan yhteispisteissä kolmantena, kun kaksi osakilpailua on ajamatta: Sardinian soran lisäksi maailmanmestaruuspisteitä jaetaan vielä Katalonian asvaltilla.

- Kyllähän Italiassa ajetaan siellä mielellä, että mahdollisimman paljon pisteitä pitäisi ottaa. Eli se tarkoittaa voittoa. Täysillä lähdetään. Katsotaan sitten viikonlopun mittaan, pitääkö yrittää vielä kovempaa vai voiko vähän tarkkailla muiden vauhtia, Katajamäki miettii.

- Etukäteen asetelma on aika mielenkiintoinen. Suurimmalle osalle tämä on uusi ralli. Kaikki ollaan samalla viivalle. Kenelläkään ei ole valmiita muistikuvia erikoiskokeista, joten nuotin mukaan mennään. Nuotin on osuttava heti kohdalleen. Minulle uudet MM-rallit kyllä sopivat. Kun Turkissa ajettiin aikanaan (2003) ensimmäistä kertaa, voitin.

MM-sarjaa johtava Katajamäen (22 pist.) tallitoveri Guy Wilks (26 pist.) on neljän pisteen päässä. Toisena olevaan Nicolas Bernardiin (24 pist.) on matkaa kaksi pistettä. Katajamäki on sijoittunut kahdesti tällä kaudella toiseksi ja kerran kolmanneksi. Yhtä kilpailua lukuunottamatta Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne ovat johtaneet kaikkia tämän kauden junioreiden MM-startteja.

- Maailmanmestaruus on tämän kauden tavoite. Sardiniassa pitää onnistua täydellisesti. Soralta minun on ehkä helpompi hakea niitä huippupisteitä kuin asvaltilta. Sen vuoksi Kataloniaan olisi helpompi lähteä vaikkapa sarjan kärkimiehenä, Katajamäki mietti.

Sardiniassa ajetaan ennakkotietojen mukaan ilmeisen hyväkuntoisilla sorateillä. Erikoiskokeita on edessä 19 kappaletta. Tiestöä on verrattu enimmäkseen Argentiinaan. Kilpailu alkaa perjantaiaamuna ja jatkuu sunnuntaihin.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa