Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

08.10.2004 /

Marko Kakko SM-pronssi mielessä Hyvinkäälle

Marko Kakko (SaloUA) tavoittelee rallin SM-mitalia viikonlopun Valvoline rallissa. Hän on ison N-ryhmän SM-pisteissä kolmantena ennen kauden päättävää kisaa. Kakko ja kartanlukija Pasi Hedman lähtevät varmistamaan pronssiaan taisteluasenteella.

- Takaa on tulossa kovia kavereita. Kulta ja hopea on jo tältä kaudelta ratkaistu, mutta pronssista ajaa vielä viisi kaveria. Mielenkiintoinen viikonloppu on edessä. Ennen finaalia ollaan kolmantena, ja samalla sijalla ollaan kyllä kisan jälkeenkin. Siitä lähdetään. Ennen ei luovuteta, ennen kuin ollaan viimeisen erikoiskokeen maalissa, Kakko sanoo.

SM-kauden päätösralli on kaksipäiväinen ja pisteet jaetaan puolitoistakertaisina. Kakon mukaan tapa on hyvä.

- Normaalit SM-osakilpailut ovat kovin lyhyitä nykyään. Hieno asia, että kauteen saadaan myös tällainen pitempi kisa. Nyt ajetaan 18 erikoiskoetta. Jos ensimmäisellä vähän mokaa, sen voi vielä yrittää paikata myöhemmin viikonlopun aikana. Vaikka pelin henki kyllä on se, että siihen yhteenkään virheeseen ei nyt ole varaa.

Lauantaina alkavassa rallissa ajetaan myös kaksi erikoiskoetta pimeässä. Se on SM-sarjan kiertäjille uusi asia. Tammikuisessa Arctic Rallissa ajetaan toki myös pimeässä, mutta tuolloin ympärillä olevat lumipenkat tekevät olosuhteista valoisamman oloisen. Nyt autot sukeltavat valopattereineen syksyn pimeyteen.

- Pimeällä nuotin on toimittava erityisen hyvin, koska näkemä on pienempi. Testasimme viikolla illan pimeydessä sekä ajovaloja sekä ajorytmin löytymistä. Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta jutulta, Kakko pohtii.

SM Valvoline ralli käynnistyy lauantai-iltapäivällä Hyvinkäältä ja jatkuu sunnuntaihin.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa