Facebook Twitter Email Pinterest

Sebastian Lindholm jälleen mestariksi

10.10.2004 /

SM Valvoline-ralli, 9.-10.10.2004, Ralli SM osakilpailu 7/7

Kauden 2004 ralliautoilun Suomen mestaruudet ratkottiin tänä viikonvaihteena Hyvinkään ympäristössä. Mestaruuksista kamppailtiin aina viimeisille erikoiskokeille luokissa iso A ja iso N. Sebastian Lindholm otti jo seitsemännen Suomen mestaruutensa, mutta Jouni Ampuja ei luovuttanut missään vaiheessa: - Tänään sunnuntaina ajo oli enemmän tarkkailua. Mahdottomia ei voi tehdä. Kaikkemme yritettiin eikä mitään varsinaisia ongelmia ole ollut. Vauhti ei vain aivan riitä Bastin kyytiin, Ampuja tunnusti maalissa.
Lindholm oli maalissa aurinkoisena: - Hieno kisa. Ajettiin tarkasti ja virheitä vältellen. Ei mitään varmistelua, sillä silloin sattuu ne vahingot, Lindholm tietää. SM-pronssia kuittasi Juuso Pykälistö, joka teki minkä pystyi: - Ajettiin tämä kilpailu omalla paikallamme ja yllettiin siihen mikä oli realistista. Vauhdillisesti tämä kausi oli SM-pronssin arvoinen, ei yhtään sen enempää, Pykälistö mietiskeli.

Päivään lähdettiin isossa A:ssa Lindholmin reilun puolen minuutin johdossa. Jouni Ampuja teki töitä hartiavoimin koko päivän ja onnistui ajamaan kolmet erikoiskoepohjat ajetuilla kuudella erikoiskokeella. Se ei kuitenkaan riittänyt kutistamaan eroa Lindholmiin.
Ampuja oli tilanteen tasalla tauolla ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta: - Pitää olla realisti. Ei Bastia ajeta puolta minuuttia kiinni enää kolmella erikoiskokeella, mutta täysiä mennään. Koskaanhan ei tiedä, vaikka tapahtuisi jotain erikoista.
Lindholm totesi tauolla äivän erikiskokeet vaikeiksi. Aamun kolme EK:ta kerrattiin tauon jälkeen, joten niitä oli hyvä analysoida: - Kaksi ekaa on hirveän liukkaita ja kaikki kolme oli todella nopeita. Vaikeita ajaa ja virheisiin ei ole varaa, Lindholm päätti. Ajat paranivat yleisesti toisella ajokerralla ja Jouni Ampuja pystyi ajamaan kaksi kolmesta erikoiskokeesta Lindholmia nopeammin. Lindholm vei kuitenkin kilpailun voiton 28,7 sekunnin erolla Ampujaan. Kolmaneksi sijoittunut Juuso Pykälistö jäi Lindholmille 53,4 sekuntia kun kaikki 18 erikoiskoetta oli ajettu.

Salo vs. Ketomäki trilleri

Mestaruutta jännitettiin isossa A:ssa, mutta varsinaiseksi trilleriksi muodostui ison N:n mestaruuskamppailu. Sarjajohdossa ollut Jukka Ketomäki puolusti Mitsubishi Lancer evo seiskallaan paikkaansa raivoisasti, mutta pidemmän korren vei lopulta samanlaisella ajokilla Juha Salo. Päivän kuudella erikoiskokeella jatkettiin samaa kissa ja hiiri -leikkiä, mihin eilen jäätiin. Ketomäki ajoi Saloa nopeammin kahdella tämän päivän erikoiskokeella kun taas Salo löi takaisin neljällä erikoiskoepohjalla. Kun aamun kolme erikoiskoetta oli ajettu oli molemmilla vielä hyvä taisteluasenne. Salo ajoi karkkilalaisena periaatteessa "kotikentällä" ja Ketomäki koki tiet vaikeiksi: - Ylitykset on minulle tosi pahoja. En luota tarpeeksi nuottiin ja nostan niissä välillä turhaan. Onneksi samat erikoiskokeet tuplataan päivän toisella jaksolla. Uskon että nyt pystyn parempaan suoritukseen, Ketomäki pohti tauolla.
Salo tuntui viihtyvän teillä Ketomäkeä paremmin: - Vauhti on kovaa ja tiessä on paljon mutkaisiakin osuuksia jotka kestää mennä täyttä. Nyt on uskottava itseensä ja nuottiin. Salolla oli itseasiassa hieman ylimääräistä ohjelmaa aamun ensimmäisellä erikoiskokeella: - En ollut kai hereillä kun etupää osui hieman ojarumpuun ja sitten tehtiinkin korjausliikkeitä suuntaan jos toiseenkin. Autossa oli käsiä kuin tynnyrin pesussa ja säikähdin todella paljon! Tilanne saatiin hallintaan ja Ketomäki voitti erikoiskoeajassa kuitenkin vain 1,9 sekuntia.
Tauon jälkeen Ketomäki pystyi lannistamaan Saloa päivän neljännellä erikoiskokeella, mutta kaksi viimeistä olivat Salon hallintaa. Ketomäen selkäranka alkoi ehkä taittua toiseksi viimeisellä, sen verran kireältä mies kuulosti EK:n maalissa: - Ei tullut hyvin ollenkaan, liukastellaan tosi pahasti. Ei tuntunut ollenkaan hyvältä, hän kertoi ahdistuneen oloisena. Salon aika oli kuitenkin vain 1,5 sekuntia nopeampi, mutta Ketomäki ei saanut iskua päälle enää viimeiselle. Salo oli jälleen 1,6 sekuntia nopeampi ja Ketomäen oli tunnustettava mies mestariksi: - Olipahan ainakin kunnon taistelua. Kaikki sujui meillä hienosti eikä tehty virheitä missään vaiheessa, Ketomäki veti yhteen. Juha Salo oli maalissa oma aurinkoinen itsensä: - Kyllä kultamitali oli tänä vuonna tosi kovan työn takana. Onneksi jaksettiin uskoa itseemme ja onneksi myös kaikki taustavoimat jaksoivat uskoa meihin. Alkukausi oli takkuista ja loppukausi mentiin pakkovoittojen paineessa. Kaikki kuitenkin toimi useamman kisan ajan ja tässä ollaan. Olen todella tyytyväinen, Salo hehkutti. Eroa Ketomäkeen tuli lopulta tässä kisassa 13,2 sekuntia kaikkiaan kahdeksantoista erikoiskokeen jälkeen.
Luokan pronssille ylsi Marko Kakko Mitsubishi Lancerin evo 7 -versiolla. Häntä lähti aamusta jahtaamaan vielä Toni Klemets Subarulla, mutta Klemetsin meno katkesi heti päivän ensimäisellä: - Tulin ylikovaa oikealle kääntyvään kaarteeseen ja tunsin että paikka on liukas. Korjasin liukkautta käntäällä yli oiealle ja samalla sisällä ollut kallioleikaus säikäytti ja tein väistölikkeen vasemalle. Auto osui kallioleikkaukseen ja nyt on varsnkin etukulma pahan näköinen, Klemets raportoi erikoiskokeelta. Marko Kakko oli näin varmuudella kinni pronssissa, utta sepä tekikin ajosta vaikeaa. - Menin ihan sekaisin kun kuulin, että Klemets jäi välile. Ajosta ei tule enää mitään ja nyt yritetään vain tuoda auto ehjänä maaliin. Auto on itseasiassa jo myytykin, joten nyt olisi mahdollisuus itää se siistinä, Kakko suunnitteli tauolla. Kako piti luokan kolmostilan aina viimeisen erikoiskokeen maaliin saakka, mutta sitten iski Herra Murphy - Kakko keskeytti maalia edeltävälle siirtymälle vaihdelaatikkovikaan! Pronssimitali oli jo kuitenkin varma, joten ainoa menetys oli kilpailun kolmossija, jonka korjasi täten Jarkko Miettinen.

Juho Hänninen luokkavoittoon mestarin elkein

Luokassa pikku-n voittoon ylsi Juho Hänninen, vaikka miehelle olisi riittänyt vähempikin. Hän piti tasaisen hyvää vauhtia koko kilpailun ajan Honda Civicillään, kun taas kovia EK-aikoja nakuttellut Marko Mänty kärsi pariinkin otteeseen tekniikkamurheista, jotka jättivät mehen kakkoseksi. Männyn meno ol katketa jo ennen tämän päivän taukoa. - Autosta korkkasi vetoakselin spoori ja siitä tul sitten "yksivetonen". Vetari orkkasi yhdessä ylpitkässä hypyssä ja yhdellä pyörällä vetävää on aika vaikea ajaa. Hävittiin peräti kaksi minuuttia ja täytyy olla onnellinen, etä ollaan täällä, Marko Mänty esitrelmöi taukopaikalla. Juho Hänninen hymyili vaisusti vieressä: - Ajan koko ajan samalla tavalla. En yritä enempää enkä vähempää ja tämä vauhti näyttää riittävän. Marko Mänty yritti vielä yllyttää: - Ajetaan loppupäivä kilpaa EK-pohjista, niin säilyy jännitys! Hänninen ei järkimiehenä ottanut haastetta vastaan. Maaliin tuli siis ykkösenä ja Suomen mestarina Juho Hänninen 1.51,9 Mäntyä edellä. Kakoseksi Marko Mänty ja kolmoseksi ylsi Joonas Lindroos, 21 sekuntia Mäntyä perässä. Kaikki kolme kskaavat Honda Civicejä.

Pikku a:ssa hallinnut Kopra keskeytti


Koko eilisen päivän pikku-a luokkaa hallinnut Seppo Kopra jouti keskeyttämään tänään päivän toisella erikoiskokeella yli komen minuuttin johdosta VW Golfin jarrujen petettyä. Luokan voitti lopulta Jani Salomaa Honda Civicillä, kakkoseksi sijoittui Lasse Laine Hnda Integralla ja kolmoseksi Henri Tuomisto Opel Astralla. Suomen mestariksi kruunattiin jo Heinäkuussa Janne Vähämiko VW Golfilla. Vähämiko myi autonsa juuri kisan alla ja hankki ensi kaudeksi Hannu Hotaselta Mitsubishi Lancerin evo seiskan joten mies nähdään ensi vuonna kilpavauhdissa luokassa iso N. Hopeaa otti Henri Tuomisto ja pronssia tästä kisasta pois jäänyt Timo Mäenpää, joka kuljettaa Peugeot 306:a.

SM-pisteet, 7/7 osakilpailua:

A, yli 2-litraiset
1. Sebastian Lindholm, 98
2. Jouni Ampuja, 90
3. Juuso Pykälistö, 79

N, yli 2-litraiset
1. Juha Salo, 94
2. Juka Ketomäki, 88
3. arko Kakko, 43

n, enintään 2-litraiset
1. Juho Hänninen, 89,5
2. Marko MÄnty, 74
3. Joonas Lindroos, 54

a, enintään 2-litraiset
1. Janne Vähämiko, 99
2. Henri Tuomisto, 74
3. Timo Mäenpää, 54

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa