Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

12.10.2004 /

Marko Kakko (SaloUA) saavutti viikonloppuna päättyneelle rallin SM-turneella ison N-ryhmän pronssia. Suomenmestaruusmitali oli Kakolle uran ensimmäinen. Pronssi varmistui, vaikka Kakko ja kartanlukija Pasi Hedman joutuivatkin keskeyttämään päätöskisan Hyvinkäällä ryhmän kolmannelta sijalta.

- Juuri nyt vähän keljuttaa, mutta muutaman päivän päästä varmaan tajuaa mitä on tullut saavutettua. Tämä ryhmä on niin tasainen, että pronssi on aika kova juttu, Kakko mietti.

- Ajoimme Hyvinkäällä kyllä kaikki erikoiskokeet läpi ja olimme tuloksissa kolmantena ja yleiskilpailussakin hienosti kahdeksantena. Mutta viimeisellä siirtymällä auton kytkin hajosi ja jäimme parin kilometrin päähään maalilavasta.

Kokonaisuudessaan Kakolle jäi kaudesta hyvä maku. Hän asetti SM-mitalin tavoitteekseen ja saavutti sen.

- Tavoite on saavutettu. On oltava tyytyväinen. Koko pitkä kausi oli aika tasainen ja autokin toimi luotettavasti. Pientä sanomista nyt oli tietysti ajossa ja autossakin silloin tällöin, mutta pahoja virheitä ei tapahtunut ja SM-pisteitä tuli jokaisesta osakilpailusta, Kakko pohti.

- Erityisen iloinen yhteistyöstä uuden kartanlukijan kanssa. Jo ensimmäisessä kisassa talvella homma toimi Pasin kanssa hienosti.

N-ryhmän mestariksi ajoi Juha Salo (94 pist.) ennen Jukka Ketomäkeä (88p). Ensi kauden suunnitelmat ovat Kakolla (43p) vielä hieman avoinna. Nykyinen parin vuoden ikäinen Mitsubishi on jo myyty.

- Rallia ajetaan, mutta missä tai millä, se on vielä vähän auki. Mitsubishin uusinta mallia (Lancer evo 8.5) tässä ollaan katseltu, Kakko sanoo.


Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa