Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Westerlund

24.01.2005 / Heikki Westerlund

Tuntuu ettei siitä ollut kuin muutama tovi kun vielä kurvailtiin Hyvinkäällä soraränneissä ja nyt olemme jo lähdössä pohjoiseen. Aika perinteiseksi on tämä tammikuun viimeinen viikko allekirjoittaneelle muodostunut. Laskeskelin että tämä on jo 17. kerta kun kisaan starttaan. Ja näistä 16 kpl perä perään eli yhtään kisaa ei ole päässyt tänä aikana väliin jäämään. Monenlaista tarinaa näistä ralleista olisikin kerrottavana mutta niihin voidaan palata joskus myöhemmin. Keskitytään nyt alkavaan SM-kauteen ja tulevaan kisaan!

Starttaamme kisaan Arton kanssa numerolla 15. Kisa alkaa ensi perjantaina klo 12 ja päivän aikana ajetaan 6 kpl erikoiskokeita joista kertyy yhteensä 92 erikoiskoekilometriä. Lauantaina onkin sitten pitkä päivä kun kisa jatkuu aamulla klo 7 ja erikoiskoekilometrejä kertyy peräti 159. Maaliin ensimmäisiä autoja Rovaniemen keskustaan odotellaan lauantaina klo 17 vaiheilla.
Osanottajaluettelo näyttää ihan mielenkiintoiselta. Meidän isossa A ryhmässä on mukavasti autoja viivalla, kansainvälisellä puolella kaikkiaan 23 kpl + kansallisella puolella vielä 4 kpl lisää. Hyvien pisteiden saalistaminen on varmasti tosi kovan työn takana kun WRC autojakin on nippu mukana nopeine kuljettajineen!

Reitti noudattelee suurilta osin aikaisempien vuosien muotoa mutta onpa mukaan taas saatu muutaman vuoden tauon jälkeen Aitan perinteinen pätkä. Edellisvuoden pitkiin siirtymäajoihin tuo nyt helpotusta lauantain neljä eri huoltoaluetta. Perjantaina huoltoparkki sijaitsee kuitenkin koko päivän Rovaniemellä. Pitkiä lähes 30 km:n pituisia erikoiskokeita ajetaan nyt 4 kpl. Uutta on myös se että Mäntyvaaran yhdistelmäpätkä ajetaan peräti kolmeen kertaan (nro 1,6 ja 13). Se kantaa nimeä Mäntyvaara 1, 2 ja 3. Rallin reittiin ennakkotutustuminen alkoi lauantaina ja se kestää torstaihin saakka. Me aloitamme tutustumisen maanantaiaamuna.

Tavoitteena luonnollisesti on pyrkiä ajamaan kisa maaliin ja napsia SM-pisteitä molemmilta päiviltä täällä kun jaetaan pisteet erikseen perjantailta ja lauantailta. Ja jos perjantaina jostain syystä tulee keskeytys niin kisaa voi jatkaa lauantaina jos auton kunto sen vain sallii.

Kilpailun jälkeen tiedotteessani sitten kertaan miten tämänvuotinen pohjoinen suuri seikkailu sujui!


Ystävällisin terveisin
Hessu Westerlund
GSM 0400/485041


SM-SARJAN SIVUT http://www.akk-motorsport.fi/rallism/
RALLIN SIVUT http://www.arcticrally.fi/
OSANOTTAJALISTA http://www.lapdatasystem.com/tun05/html/i_ilmo.htm
AIKATAULUT JA REITTI http://www.arcticrally.fi/fin/kilpailijat/reitti_arctic.php

TULOKSET KISAN AIKANA RALLIN OMILTA SIVUILTA

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa