Facebook Twitter Email Pinterest

Kari O. Sohlbergin juhlaralli Arcticissa

24.01.2005 / Kari O. Sohlbergin juhlaralli Arcticissa

Mika Häkkinen mukana järjestämässä täydellistä yllätystä

Espoolainen vuorineuvos Kari O. Sohlberg, 64, lukeutuu kotimaisen ja kansainvälisen mittapuun mukaan raskaan sarjan autourheiluvaikuttajiin.
Sohlberg on tehnyt oman aktiiviuransa jälkeen mittavan päivätyön Autourheilun Kansallisen Keskusliiton AKK-Motorsportin puheenjohtajana ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n hallituksessa. Samalla Sohlbergin siipien suojissa on kasvanut useampiakin suomalaiskuskeja aivan maailman kirkkaimmalle huipulle tai sen välittömään tuntumaan. Kummisedän rooli on tullut näkyvimmin esille kaksinkertaisen F1-maailmanmestarin Mika Häkkisen uraa aikanaan rakennettaessa.
Häkkinen ja monet muut - mm. Jouko Puhakka ja Sebastian Lindholm - Sohlbergin suojatit eivät ole suinkaan unohtaneet merkittävää taustahahmoaan.

- Ajattelimme järjestää isällemme yllätyksen juhlarallin muodossa. Häkkinen ja muut isäni tuesta urallaan nauttineet kuskit olivat heti kuviossa mukana, kertovat Mika ja Kristian Sohlberg. Tuon yllätyksen Kari O. Sohlberg kokee kouriintuntuvasti ensi viikonvaihteessa SM-kauden avaavassa perinteisessä Arctic Lapland Rallyssa, joka taipuu edelleenkin kansan suussa vanhana kunnon Tunturirallina.
Historian ensimmäisen Tunturirallin vuonna 1966 Volkswagen 1600 TL:llä voittanut Sohlberg luuli vielä maanantaiaamuun asti osallistuvansa uransa 24:een arktiseen ralliin A-ryhmän Mitsubishilla, joka kuitenkin vaihtuu Toyotan täysiveriseksi WRC-Corollaksi. Nuottikisassa kartanlukijan paikalle istuu pojista vanhempi, eli Mika Sohlberg.

Mieletön juttu!

Kari O. Sohlbergin ilme oli näkemisen arvoinen, kun yksityisestä tshekkiteamista hankittu Corolla paljastettiin peitteen alta. Sohlbergin oli ensin vaikea ymmärtää, mistä asiassa oikein oli kyse. Aitiopaikalta tilannetta seuranneen Keke Rosbergin ja kumppanien kommentit eivät helpottaneet tilannetta.
- On tämä melkoinen yllätys ja ihan mieletön juttu, äimisteli Corollan kuskin penkille sovittautunut Sohlberg.
- Poikien on täytynyt tehdä uskomaton työ tällaisen projektin onnistumiseksi.

Mika Sohlberg lähti suunnittelemaan kuviota isänsä juhlarallin puitteissa jo hyvissä ajoin syksyllä.
- Nyt käytössä pitäisi olla vähintäänkin yhtä hyvä auto, kuin se vuoden 1966 voittaja-auto, lasketteli Mika Sohlberg syystäkin tyytyväisenä.

Häkkinen ja Sohlberg kurvailevat arktisen ralliseikkailun identtisellä kalustolla.
- En ole ajanut tätä ennen WRC-autoa kuin satunnaisesti VIP-mielessä, mutta Mika (Häkkinen) ehti jo kehaista auton ajettavuutta ja balanssia. Yllätysauto ei kuitenkaan muuta suunnitelmiani tulevan kisan suhteen. Ensisijainen tavoite on maaliinpääsy. Tietenkin Häkkinen olisi mukava voittaa, sanoo Kari O. Sohlberg.

Mika Häkkinen ja Kari O. Sohlberg tapasivat toisensa jo kauan sitten kartingympyröissä. Siitä lähti samalla liikkeelle hedelmällinen yhteistyö, joka jatkuu siis edelleen.
- Kari O. Sohlbergilla on ollut suuri merkitys urallani. Apu on ollut monessakin mielessä merkittävä. Lisäksi meillä on lämpimät perhesuhteet, painottaa Lapin lumilta uransa ensimmäiseen DTM-kauteensa valmistautuva Häkkinen.
- Kari jos joku tällaisen juhlakisan ansaitsee.

Rallin moninkertainen Suomen mestari Jouko Puhakka liikkuu Häkkisen kanssa täsmälleen samoilla linjoilla.
- En olisi yltänyt urallani näihin saavutuksiin ilman Kari O. Sohlbergin apua.

Blue Rose Teamin muista maineikkaista kuskeista SM-sarjaan osallistuva Kristian Sohlberg kamppailee Arctic Rallyn kärkisijoista puolestaan Ford Focus WRC01:llä yhdessä kartanlukijansa Kaj Lindströmin kanssa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa