Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

27.01.2005 / Kosti Katajamäki

Peugeot 206 WRC tarjoaa mahdollisuudet menestykseen

Kosti Katajamäki lähtee levollisin mielin rallin SM-kauden avaukseen Rovaniemelle. Viime viikonlopun toinen sija junioreiden MM-osakilpailussa Monte Carlossa antoi hyvän pohjan kotimaisen rallisarjan alkuun. SM-sarjassa Katajamäen alla on menestymään tottunut Peugeot 206 WRC. Ensimmäisen WRC-kauden tavoitteena on tehdä noususuuntaista tulosta jokaisessa osakilpailussa.

Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne ajoivat ensimmäiset WRC-kilpakilometrinsä tammikuun puolivälin Vanajanlinna-rallissa. Kokemus oli hyvä ja vauhtia löytyi. Kaksikko paukutti kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajan. Valitettavasti kilpa päättyi kuitenkin keskeytykseen moottorilämmön noustua liian korkeaksi. Nyt ajokki on entistäkin paremmassa iskussa. Katajamäki lähteekin valoisin mielin SM-avaukseen.

- SM-kauteen on mukava lähteä kun on jo 400 kilometriä nuotitusta ja kilpailua takana. Ajokki on toki erilainen, mutta kilpailutuntuma on nyt hyvä. Hyppääminen etuveto-Suzukista Peugeotin WRC:hen on tuskin mikään ongelma. Peugeot on helponoloinen auto ajaa ja se tuntuu tottelevan ainakin minun vauhdillani kuskiakin, Katajamäki hymyilee.

- Tavoitteena SM-sarjassa on kehittyä jokaisella erikoiskokeella ja jokaisessa rallissa. Kehityskäyrän pitää mennä kokoajan ylöspäin. WRC-kokemus on kuitenkin vielä kovin vajavainen ja yhden testirallin perusteella tulostavoitteista on vaikea puhua. Rovaniemeltä ei ole realistista odottaa voittoa, vaikka ykkössija eräänlainen tavoite täytyy tottakai ollakin. Toivottavasti Vanajanlinna oli kuitenkin suunta-antava, ja pystyisimme paikoin härnäämään kokeneempia WRC-kuskeja. Kauden mittaan katsotaan, missä vaiheessa voimme haastaa Juuso Pykälistön, Jouni Ampujan ja muut kotimaan tähdet. Kyllä heidät nimittäin vielä haastetaan, Katajamäki tuumii.

Olosuhteet Rovaniemellä ovat kunnossa. Lunta reitillä riittää. Katajamäki kilpailee numerolla 4, ja pääsee sopivasti tarkkailemaan muiden vauhtia.

- Pystymme vähän katselemaan muiden aikoja ja ajolinjoja. Lähtöpaikasta tällä kokemuksella on varmasti hyötyä. Lisäksi penkkoja on sen verran, että niihin voi vähän nojata jos on tarvis. Olo on luottavainen ja odottavainen, Katajamäki puntaroi.

Arctic Lapland Rally käynnistyy perjantaina ja jatkuu lauantaihin. SM-kauden korkkaavassa kilpailussa ajetaan erilliset SM-osakilpailut kumpaisenakin päivänä. Katajamäki on Marcus Grönholmin suojatti ja 27-vuotiaan alajärveläisen taustalla SM-sarjassa operoi Grönholmin ja moninkertaisen suomenmestarin taustalta tuttu Team MGR.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa