Facebook Twitter Email Pinterest

Kari O. Sohlberg

28.01.2005 / Kari O. Sohlberg

Kari O. Sohlberg, 64, ajaa kansainvälistä Arctic Lapland Rallya juhlatunnelmissa, mutta samalla tavoilleen uskollisesti tasaisen lujaa.
Täytenä yllätyksenä kisa-autoonsa, täysiverisen Toyota Corolla WRC-kilpuriin vasta maanantaina ensi kertaa tutustunut Sohlberg avasi arktisen rallin ensimmäisen kilpailupäivän ymmärrettävästi tunnustellen.
Taktiikkaan ei kuulunut ainakaan avauspäivänä turha riskinotto, sillä ensisijainen tavoite on maaliinpääsy. Ensimmäiset kuusi erikoiskoetta ja 92,11 ek-kilometriä olivat tavallaan vasta esimakua siitä, mitä kisan toinen kisapäivä lauantai tuo tullessaan: seitsemän erikoiskoetta ja tasan tarkkaan 158,60 kovavauhtista pikiskilometriä.
Kauniisti väritetty Corolla on istunut hyvin pitkän ja ansiokkaan uransa ensimmäistä WRC-kisaa ajavan Kari O. Sohlbergin käteen. Matkanteko sujui perjantain pakkasissa jouheasti vanhemman pojan, Mika Sohlbergin tarjoamista nuoteista.
Kärki meni odotetusti aivan omaa vauhtiinsa, mutta Sohlberg oli suhteellisen tyytyväinen A-ryhmän 14:nteen ja yleiskilpailun 43. sijaansa. Niin ikään Blue Rose Teamin väreissä ja identtisellä Corolla kurvaileva Mika Häkkinen ehti komeasti seitsemänneksi. Häkkinen jäi yleiskilpailun kärjessä kiitäneestä Juuso Pykälistöstä 4.51,4 ja Sohlberg 9.46,7.
- Kisa on kulkenut ihan hyvin lukuun ottamatta sitä, että autossa oli varmasti kymmenen astetta pakkasta siirtymätaipaleilla. Viima tuli ilmanottoaukoista, jotka teipattiin kokonaan umpeen vasta viimeisessä huollossa.
- Kaiken kaikkiaan fiilis on hyvä. Ihmiset huiskuttavat reitillä juhlakisan kuskille, kiitteli Kari O. Sohlberg säästä huolimatta Arctic Lapland Rallyn lämmintä ilmapiiriä.

Huimaa menoa

Sohlbergin kaksi viimeistä arktista rallia ovat päättyneet keskeytyksiin jo turhan nopeasti. Siinäkin mielessä mieliala on korkealla. Matka jatkuu lauantaina ehjällä autolla ja varmasti myös kiivaammalla tahdilla.
- Onhan tämä huimaa menoa tällaisella WRC-autolla. Se vaatii paljon totuttelua, mutta jo tälläkin kokemuksella lauantain lenkille on mukavaa lähteä.
- Itse ajo on sujunut suuremmitta virheitä. Mika on lukenut hyvin nuotteja, viittasi Kari O. Sohlberg poikansa ja koko juhlakisaprojektin primusmotorin suuntaan.
Mika Sohlberg uskoo isänsä tavoin, että vauhti nousee lauantaina.
- Kylmyys verotti auton tehoja, joista oli ehkä tuollaiset 80 prosenttia käytettävissä. Vauhti nousi kuitenkin mukavasti koko päivän ajan, joten jatkamme kisaa todella hyvillä mielin, painotti Mika Sohlberg.


Lisätietoja:

Mika Sohlberg
GSM +358 40 9030 555
e-mail: mika.sohlberg@honkaplayboys.com

Kari Aho
GSM + 358 50 3017 595
e-mail: kari.aho7@luukku.com

www.arcticrally.fi
www.akk-motorsport.fi/rallism
www.kristiansohlberg.com
www.wrc.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa