Facebook Twitter Email Pinterest

Myös Arcticin 2. päivä Pykälistön juhlaa

29.01.2005 / Myös Arcticin 2. päivä Pykälistön juhlaa

Ralli SM -sarja vauhdikkaasti käyntiin

Arctic Lapland Rallyn toinen kisapäivä käynnistyi vieläkin kylmemmässä säässä kuin perjantain avauspäivä. Päätöspäivänä panokset myös kovenivat ja lauantaina nähtiinkin huomattavasti runsaampi määrä keskeytyksiä. Kato kävi kilpailijoiden keskuudessa tiuhaan tahtiin. Yleiskilpailun voittajasta ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa minkäänlaista epäselvyyttä. SM-pisteitähän Rovaniemellä jaettiin erikseen molemmilta päiviltä, joten Juuso keräsi heti kauden alkuun itselleen muhkean pistepotin.

Viime vuoden voittaja Juuso Pykälistö lupaili ennen Rovaniemellä ajetun 40. Arctic Lapland Rallyn starttia puolustavansa viimevuotista sijoitustaan. Juuso tuntuu olevan sanojensa mittainen mies, sillä voittohan sieltä irtosi, vieläpä melko vakuuttavaan tyyliin. Ryhmä A:ssa kisaava Pykälistö ajoi kartturinsa Mika Ovaskaisen kanssa kärjessä koko avauspäivän ja sama tahti vain jatkui lauantaina. Kisassa ajettiin kahden päivän aikana yhteensä 13 erikoiskoetta ja Pykälistö kellotti uudella Ford Focus WRC:llään pohjat kaikkiaan kahdeksalla ek:lla. Maalissa autosta kapusi tyytyväinen mies:
-Loppu meni varmistellessa, mutta ainakin tämän päivän kaksi ensimmäistä pätkää piti ajaa ihan tosissaan. Jounin ulosajo vähän helpotti meidän tilannettamme, joten lopussa pystyi jo vähän varmistelemaan. Tämä oli joka tapauksessa täydellinen kaudenavaus ja auto toimi yllättävänkin hyvin, vähäiseen testimäärään nähden. Tästä on hyvä jatkaa, Pykälistö maalaili. Arcticin voitto oli Pykälistölle kaikkiaan kolmas.

Pykälistön takana käytiin kovaa taistoa, mikä ikävä kyllä tuotti tukun keskeytyksiä kärkimiesten keskuudessa. Esimerkiksi kakkospaikkaa sekä ryhmä A:ssa että yleiskilpailussa pitänyt Jouni Ampuja kärsi kovan kohtalon ek 8:n maalissa:
-Oma virhehän se oli. Ajoin vähän liian ahnaasti ja auto kaatui katolleen metikköön aivan maalilipulla. Pahoja vaurioita ei tullut, mutta Ruotsin ralli on kai parasta jättää väliin. Keskitytään nyt rauhassa Mikkelissä ajettavaan seuraavaan SM-osakilpailuun, Ampuja sanaili rauhallisena.

Myös hyvin ajanut Kosti Katajamäki joutui keskeyttämään teknisen vian iskettyä Peugeot 206 WRC -autoon 9. erikoiskokeen jälkeisellä siirtymäpätkällä. Katajamäki oli harmittavan keskeytyksen sattuessa hienosti yleiskilpailun toisella sijalla.

Ampujan ja Katajamäen pudottua pelistä, Ford Focus WRC:llä kisaan lähtenyt Kristian Sohlberg ajoi ison A:n ja samalla yleiskilpailun selväksi kakkoseksi.
-Ajo kulki paremmin kuin perjantaina, vaikka auto sammuikin aamun ensimmäisellä erikoiskokeella. Katajamäen putoaminen kisasta tietenkin helpotti omaa tilannettani. Ajoin lopun varman päälle, sillä Pykälistön etumatkaa oli aivan turha lähteä revittelemään kiinni, kertoi Sohlberg.

Kolmanneksi ryhmä A:ssa kurvaili Timo Hulkkonen kartturinsa Heikki Kovalaisen kanssa. Heikki oli siis näin ollen Arcticin kovin formulakuljettaja, ja pääsipä hän kuulemma molempien päivien viimeisillä pätkillä itsekin Ford Focus WRC:n puikkoihin.

Isossa N:ssä "yllätysvoittaja"

Kato kävi myös ison N-ryhmän puolella, jossa kisaa suvereenisti Mitsubishillaan hallinnut Juha Salo joutui keskeyttämään yhdennentoista ek:n lopussa todennäköisesti ajokin huohottimen sanottua sopimuksensa irti. Siihen mennessä hallitseva suomen mestari Salo oli ajanut pohjat kisan jokaisella erikoiskokeella. Voiton isossa N:ssä vei lopulta autokunta Hannu Hotanen-Sami Räsänen Mitsubishi Lancerilla.
-Kaikkien keskeyttämisten valossa on sanottava, että kokemus on valttia. Ajoimme omaa vauhtiamme ja kun voitto nyt tuli, niin tästä on hyvä jatkaa sarjaa, tähtäimessä tietysti SM-kulta. Tiimin pojille suuri hatunnosto, sillä kaikki toimi aivan erinomaisesti, viimeisellä pätkällä pohjat kellottanut Hotanen sanaili heti kisan ratkettua.

Kurjemman kohtalon koki ison N:n kakkosena vielä päivän alussa ollut Jukka Ketomäki, joka osui 8. ek:lla samaan kasaan Ampujan kanssa. Lopputuloksissa toisen sijan nappasi lopulta Mitsubishillä ajava veljespari Aki ja Miika Teiskonen, joka kellotti luokan pohja-ajat erikoiskokeilla 11 ja 12. Kolmanneksi kiiruhti entisen pikku a:n viimevuotinen suomen mestari Janne Vähämiko kartturinsa Aki Suutarisen kanssa. Autona heillä oli Mitsubishi Lancer Evo 7.

Ensimmäisen päivän jälkeen johdossa ollut Marko Mänty nappasi kärkisijoituksen myös toisena kilpailupäivänä. Männyn kartturina toimi Pasi Kilpeläinen ja autona voittajaparilla oli Honda Civic Type R. Toiseksi ehtivät Marko Nieminen ja Aki Hietala, ja kolmanneksi Joni Arpiainen ja Juha Koljonen. Myös hopea- ja pronssimiehistöt luottivat Honda Civiceihin.


Viralliset lopputulokset osoitteesta:
http://www.lapdatasystem.com/tun05/tulos.html


Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa