Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

29.01.2005 /

Arctic Lapland Rally päättyi kuitenkin harmittavaan keskeytykseen

Kosti Katajamäen uran ensimmäinen WRC-kilpailu SM-sarjassa sai hyvän alun. Arctic Lapland Rallyssa perjantaina hän pudotteli pohja-aikoja ja oli ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen kolmas. Lauantain erikoiskokeilla vauhti jatkui edelleen hyvänä, mutta Katajamäen ja kartanlukija Timo Alanteen arktinen seikkailu Napapiirillä sai inhottavan lopun, kun tekninen vika pakotti keskeyttämään.

- Perjantaina päästiin ihan hyvään vauhtiin kun saatiin vähän kilometrejä alle. Kaksi pohja-aikaa osoittavat, että kun kaikki on kunnossa, vauhti riittää kärkitaisteluun. Ei syytä huoleen, Katajamäki iloitsi.

Katajamäki syttyi hyvään kilpailuvauhtiin toisena kilpailupäivänäkin kun rallikaravaani käänsi Rovaniemeltä kohti Kemijärveä. Aamun erikoiskokeiden jälkeen hän oli noussut kilpailun kakkoseksi. Kisan kärjessä ajaneelle Juuso Pykälistölle ei kuitenkaan voinut nyt mitään.

- Keskityin ajamaan kilpaa ennenkaikkea kakkossijasta. Juuson tavoittaminen olisi ollut vaikeaa ja varmaan mahdotontakin. Kävi kuitenkin niin, että voimansiirto särkyi ja kilpailu oli pakko jättää kesken. Vika lienee ollut tasauspyörästössä. Ja kyllä se kova pakkanen puudutti jotenkin konettakin. Ei se aamu liian hyvä ollut, Katajamäki raportoi.

- Nyt laitetaan auto rokkaamaan ja hyökätään Mikkelissä kärkitaisteluun. Keskeytyksestä huolimatta Lapin reissu oli positiivinen, Katajamäki mietti.

Katajamäki summasi perjantailta kahdeksan SM-pistettä ja on nyt kahden osakilpailun (perjantai ja lauantai) jälkeen yhteispisteissä kuudentena. Juuso Pykälistö ajoi viikonloppuna tuplavoiton ja johtaa SM-sarjaa maksimipistein. Kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Mikkelissä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa