Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

18.02.2005 /

Sohlberg vauhdikkaasti
Ruotsista SM-Mikkeliin

Ruotsin MM-rallissa kovia erikoiskoeaikoja ajanut, mutta kisan harmittavaan vaihdelaatikkovikaan hienolta seitsemänneltä sijalta keskeyttämään joutunut Kristian Sohlberg starttaa takaiskusta sisuuntuneena lauantaina Mikkelissä kurvailtavaan kauden toiseen SM-osakilpailuun.
- Ruotsin matkassa oli mukana harmittavaa epäonnea. Ensin meni vaihdelaatikko ja superrallisäännön puitteissa jatkuneessa kisassa Ford Focus WRC02:sta katosi ohjaus.
- Auto osoittautui kuitenkin nopeaksi, joten lähden Mikkelin kisaan hyvillä mielin ja kovin tavoittein, sanoo 26-vuotias Sohlberg.
Kirkkonummelainen starttaa nautittaville savolaisteille A-ryhmän SM-kakkosena. Kauden avanneessa Arctic Lapland-rallissa vielä Focus WRC01:llä ajaneen Sohlbergin edelle ehti vain Juuso Pykälistö Focus WRC02:lla.
- Vastus on jälleen kovaa luokkaa, mutta eihän minulla voi olla Mikkelissä muuta tavoitetta kuin voitto, painottaa Sohlberg.
- Vaikka Ruotsi ei kulkenutkaan kokonaisuutena toivotulla tavalla, niin sieltä tarttui varmasti vauhtia SM-sarjaan. Ford istuu hyvin ajotyyliini.
Sohlberg valmistautuu kaikilta osin huolella Mikkelin SM-ralliin.
- Ensin tsekataan testeissä, että kaikki on kunnossa ja sitten tehdään hyvät nuotit kisaan. Sen jälkeen tämä ralli saa minun puolestani alkaa, heittää hyväntuulinen Kristian Sohlberg.

Uusi pätkiä,
hienoja teitä

Mikkelin Vaakuna-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on lähes 96 kilometriä.
- Luvassa on todellinen talviralli. Mikkelissä riittää lunta ja pakkastakin, kertoo Sohlbergin kartanlukija Kaj Lindström kotikaupunkinsa kisan olosuhteista.
Lindström pitää myös rallin luonnetta mielenkiintoisena ja yllättävänäkin.
- Luvassa on jälleen hyviä teitä ja samalla myös uusia erikoiskokeita. Nyt punnitaan myös se, miten nuotti osuu kohdalleen. Aikaisemmista kokemuksista Mikkelin kisasta ei ole tällä kertaa suurempaa hyötyä, muistuttaa Lindström.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa