Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

18.02.2005 /

Rovaniemen SM-avauksen jälkeen rallikaravaani siirtyy Mikkeliin.

Nopeavauhtisilla savolaisilla teillä ratkotaan lauantaina kauden kolmannen osakilpailun paremmuus. Ison N-ryhmän hallitseva Suomen mestari Juha Salo tahtoo kartanlukijansa Mika Stenbergin kanssa jatkaa Mikkelin rallin voittoputkeaan.

Mitsubishi Ralliart Finlandia edustava autokunta on jättänyt viime vuosina Mikkelissä ryhmätovereilleen vain himmeämpiä sijoituksia. Mikkelin tiet ovat istuneet Salon ajotyyliin, eikä kukaan muu ännäläinen ole yltänyt voittoon karkkilalaisen mielireitillä kahteen vuoteen.

- Eikä yllä nytkään. Mikkelin tiet ovat pinnaltaan hyviä, sopivan nopeita ajettavia. Uskon, että pystymme laittamaan siellä kampoihin myös WRC-autoille. Mikkelissä kun ei pelkästään lähtövoima ratkaise, Salo kuittaa.

Salolla on kaikki edellytykset kolmanteen peräkkäiseen Vaakuna-rallin voittoon. Pohjalla on korkeimmat SM-pisteet Rovaniemen avauspäivältä sekä ryhmäpohjat ennen toisen päivän keskeytystä rallin jokaiselta erikoiskokeelta. Rovaniemen "peikko" sai vihdoin väistyä.

- Olihan se paras kauden avaus, mitä ikinä on ajollisesti ollut. En ole koskaan jostain syystä tuntenut oloani kotoisaksi niillä teillä, mutta nyt vauhti oli kohdallaan ja oli nasta ajaa. Ehkä se, että uusi auto sopi niin hyvin käteen, toi varmuutta ja pystyin jopa varmistellen jatkamaan hyvää tahtia, Juha Salo kertasi Tunturin tunnelmia.

Salon ja Stenbergin voittovauhti Rovaniemen toisena rallipäivänä katkesi polttoaineensyöttöongelmiin.

- Lääkkeet ongelmiin ovat löytyneet. Autoon on tulossa uusia osia, jotka vaikuttavat keveyteen ja kilpailukykyyn. Huoltotiimillä on ollut taas paljon työtä, mutta pyritään palkitsemaan se Mikkelissä voitolla.

Salo ja Stenberg käskyttävät talvikauden Ari Laivolalta lainattua Mitsun Evo 8:a, mutta tallissa valmistuu pikkuhiljaa myös oma tuorein kehitysversio.

- Projekti etenee. Sorakauden alussa oman auton kanssa ollaan sitten jo liikkeellä. Pyritään rakentamaan siitä huolellisesti hyvää kisapeliä heti kesän ensimmäiseen kisaan, Salo sanoo.

Salo ja Stenberg eivät lähde Mikkeliin aivan kylmiltään kauden avauksen jälkeen. Kuski ja kartturi ovat yhdessä ja erikseen pitäneet yllä ajotuntumaa. Mika käväisi voittamassa Jukka Ketomäen kanssa Ruotsin MM-rallin N-ryhmän. Juha taas on antanut elämyksiä asiakastilaisuuksissa, säätänyt niin omaa kuin vieraidenkin autoja sekä kouluttanut kahden päivän ajan Norjassa puolalaista rallikuljettajaa.

- Mikkelissä pyritään jatkamaan samaa linjaa kuin Rovaniemellä. Nautitaan siitä, mitä tehdään, Juha Salo tiivistää.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa