Facebook Twitter Email Pinterest

Jouni Ampuja

10.03.2005 / Jouni Ampuja

Valkealan UA:ta edustava Jouni Ampuja lähtee tulevan viikonlopun Laukaassa ajettavaan SM Peurunkaralliin tavoitteenaan vain ja ainoastaan voitto.

- Lähden ehdottomasti ajamaan voitosta, edellytykset siihen ovat olemassa, 29 vuotias kouvolalainen toteaa itsevarmasti.

- Ajoimme viime sunnuntaina noin 40 kilometriä testiä ja kokeilimme erilaisia vakaajia. Emme loppujen lopuksi muuttaneet mitään, sillä Mikkelin säädöissä ollut auto oli kellotuksissa nopein ja tuntui myös parhaimmalta ajaa. Kaikkiaan autosta jäi erittäin hyvät fiilikset, Jouni kertaa tyytyväisenä testipäivän tuntemuksia.

Jouni Ampuja toivoo kilpailun kuuden erikoiskokeen olevan pinnaltaan lumeton ja hyvässä jäässä, sillä hän tykkää ajaa enemmän jääpyörällä, koska se on Ford Focuksen alla tarkempi ja vakaampi ajaa kuin lumipyörä.

- Kelien puolesta ollaan varauduttu kaikkeen ja perjantaina ennakkotutustumisen aikana näemme millaisessa kunnossa tiet ovat. Ennakkotutustumiseen pitää tällä kertaa paneutua erityisellä huolellisuudella, sillä täällä on ajettu SM-rallia viimeksi vuonna 1997, joten käytännössä kaikki joutuvat tekemään uudet nuotit, vanhoja pohjia ei ole käytettävissä. Perjantai tulee olemaan lauantain kilpailua ajatellen erittäin tärkeä päivä, Ampuja tuumaa.

Jouni Ampuja starttaa kartturinsa Jarmo Lehtisen kanssa 96 erikoiskilometrin mittaiselle reitille numerolla 4. Pistetaulukossa Ampuja on neljäntenä vain 2,5 pisteen päässä johtavasta Kristian Sohlbergistä.

- Kilpailusta tulee varmasti erittäin mielenkiintoinen, sillä viisi ukkoa ajaa kisan voitosta. Täysillä saa ja pitää mennä heti ensimetreistä lähtien jos meinaa voittajana kouhujuomaa ruiskutella maalipaikalla, Jouni Ampuja toteaa luottavaisena.

www.jouniampuja.com

t: MOOTTORIMAAILMA.COM

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa