Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

14.03.2005 /

Rallin SM-sarjan talvikausi päättyi lauantaina Laukaan ympäristössä ajettuun Peurunka-ralliin. Kuuden erikoiskokeen mittainen ralli kulki koko matkan Juuso Pykälistön ohjastaman Ford Focus WRC:n tahdissa. N-ryhmän johtoon kiiruhti heti ensimmäisellä EK:lla Juha Salo eikä hallitseva mestari sen jälkeen kärkisijasta hellittänyt.

Toiseksi N-ryhmässä kivunnut Jari Ketomaa suoritti Subaru Imprezallaan komean nousun ryhmän hopeasijalle.

- Olin ekalla pätkällä toinen. Seuraavalla hajosi vetoakseli suoralla tiellä ja ajoin yli yhdeksän kilometriä Lankamaan EK:ta pelkällä takavedolla. Sillä pätkällä tuli takkiin 40 sekkaa Salolle, Ketomaa ihmetteli.

- Vaikea sanoa, että paljonko siinä pitkän pätkän loppuosalla hävisin, mutta reilut puoli minuuttia ainakin. Lankamaan jälkeen tunnelmat olivat kyllä aika synkät, kun ajattelin pelin olevan jo menetetty.

Ryhmässään seitsemänneksi pudonnut Jari Ketomaa aloitti kovan kirin ja neljän erikoiskokeen jälkeen tauolle tultaessa sijoitus oli jo viides.

- Toiseksi viimeinen Laukaan EK tuli ihan hyvin ja olin toinen reilut kolme sekuntia Saloa hitaampana. Kilpakumppaneilla oli siellä omat vaikeutensa ja nousin kertaheitolla toiseksi. Vikalla pätkällä ei enää tarvinnut puristaa täysillä, kun erot eteen ja taakse olivat jo vakiintuneet, minuutin ja 13 sekuntia ryhmävoitosta jäänyt Jari kertasi.

- Alun hidasteista huolimatta kilpailusta jäi hyvä maku, kun saimme kuitenkin kerättyä mukavan pistepotin ja nousimme SM-sarjassa neljänneksi. Tästä on ihan hyvä jatkaa kohti kesäkautta, totesi kartanlukija Tuomo Hannonen.

Seuraavan kerran rallin yleisen luokan SM-pisteistä ajetaan 18. kesäkuuta Valkeakoskella.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa