Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

16.06.2005 / Kosti Katajamäki

Peugeot 206 WRC huippuiskussa Valkeakoskelle

Kosti Katajamäki tavoittelee ison A-ryhmän SM-voittoa lauantaina Valkeakoskella, kun rallin SM-sarja palaa pitkältä kevättauolta. Katajamäki voitti jo yhden osakilpailun talvikaudella ja miehen käyttämä Peugeot 206 WRC on kesätestien jälkeen entisestä ehommassa kunnossa.

- Auto oli talvella hyvä, mutta jos mahdollista, niin kesäkelillä se tuntui vielä paremmalta. Huolto- ja taustaryhmä ansaitsee kiitokset jo tässä vaiheessa ennen kilpailua. Jos tällä autolla ei pärjää, niin syyn löytää peiliin katsomalla, Katajamäki sanoo.

Katajamäki tietää silti, että yleiskilpailuvoitto on kiven alla. Sebastian Lindholm näet ajaa kilpailussa tehdastallin Peugeot 307 WRC:llä. Hän ei kuitenkaan kilpaile SM-pisteistä.

- Mr. Lindholm taitaa pitää huolen siitä, että yleiskilpailuvoittoon ei ole mahdollisuuksia. Mutta jos edes lähelle pääsisi ettei tarvitsisi paljon hävetä. No, Basti saa mennä menojaan ja minä keskityn olemaan sitten kakkonen ja varmistamaan suurimmat SM-pisteet.

Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne ovat SM-pisteissä neljäntenä. Saldoa komistaa etenkin Mikkelin osakilpailun voitto. Lisäksi kaksikko on kuitannut jo tukun erikoiskokeen nopeimpia aikoja.

- Koko kauden tavoitteena on ajaa niin, että kehitystä tapahtuisi jokaisella kilometrillä. Kehityskäyrän on mentävä ylöspäin. Talvella tässä onnistuttiin. Vauhti ja varmuus nousivat erikoiskoe erikoiskokeelta.

Katajamäen Peugeot on nopeaksi koulutettu. Sen ylläpidosta vastaa Marcus Grönholmin ja Sebastian Lindholmin taustalta tuttu Team MGR Finland. Itse ajokki on kokenut MM-vauhtia Grönholmin käsissä ja SM-taituruutta Lindholmin hyppysissä.

- Tulokselliset tavoitteet on mietitetty talven jälkeen uudestaan. Kun olen saanut tällaisen auton SM-sarjaan ajettavakseni, niin onhan minun pakko lunastaa odotukset ja ottaa tästä mahdollisuudesta kaikki oppi irti. Tavoitteena on ajaa lisää voittoja ja suomenmestaruus. Se on kovaa puhetta, mutta realistista, Katajamäki miettii.

Katajamäki, 28, on hyvässä vauhdissa. Alajärveläinen rakentaa uraansa rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin suojeluksessa ja kilpailee tällä kaudella ison A-ryhmän SM-sarjassa (Peugeot 206 WRC) lisäksi myös junioreiden MM-sarjassa (Suzuki Ignis Super 1600).


Miiro Koivula
media@kosti.fi
0400539100
www.kosti.fi
www.akk-motorsport.fi/rallism
www.wrc.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa