Facebook Twitter Email Pinterest

Jouni Ampuja

16.06.2005 / Jouni Ampuja

Ajettavuus kohdallaan Jouni Ampujan tavoitteena korkeimmat SM-pisteet Waltikasta

Ralliautoilun SM-sarjan viides ja kesäkauden avauskilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Valkeakoskella. Kolmantena pistetaulukossa oleva Jouni Ampuja lähtee kartturinsa Jarmo Lehtisen kanssa päättäväisenä tavoittelemaan 15 SM-pistettä.

-Tavoitteena ovat vain ja ainoastaan korkeimmat SM-pisteet. Uskon, että Juuso Pykälistö, Kristian Sohlberg, Kosti Katajamäki ja Jarmo Mikkonen antavat täyden vastuksen, joten kilpailusta tulee varmasti äärimmäisen tiukka. Lisäksi kilpailun reitti menee lähes kokonaan alueille, missä kukaan ei ole aiemmin ajanut nuoteista. Näin ennakkotutustumisen merkitys kasvaa entisestään, Ampuja toteaa.

Lisäväriä kilpailuun tuo tehtaan Peugeot 307:llä kurvaileva Sebastian Lindholm, joka ei kuitenkaan ole ilmoittautunut SM-sarjaan ja ei näin kilpaile SM-pisteistä.

- Todella mielenkiintoista nähdä Bastin nykykunto ja vauhti tehdasteamin autolla. Etukäteen emme anna hänellekään mitään ilman taistelua. Kilpailusta tulee todella mielenkiintoinen, Ampuja sanoo.

Jouni Ampuja kävi avaamassa kesäkautensa jo toukokuun alussa Virossa, jossa hän voitti kansainvälisen Tallinna rallin. Sen jälkeen Ford Focus WRC on huollettu ja tasauspyörästön lukkoihin on tehty joitain muutoksia.

Viime lauantain noin 50 kilometrin mittainen testijakso osoitti, että tehdyt muutokset veivät autoa ja sen ominaisuuksia oikeaan suuntaan.

- Nyt auto tuntuu todella hyvältä ja on ajettavuudeltaan ehkä parhaimman tuntuinen mitä minulla on koskaan ollut alla. Luotto Focukseen on nyt täydellinen ja Valkeakoskelle on kiva lähteä ajamaan, fiilikset ovat korkealla, Jouni kertoo tyytyväisenä.

Sunnuntaina hän osallistui Kouvolan Tykkimäessä ajettuun sprintkisaan, josta kotiin tuomisena oli yleiskilpailun toinen sija.

- Ajoimme kilpailun sorapyörillä, vaikka alla olisi pitänyt olla rallicrossrenkaat. Sprintistä oli kuitenkin se hyöty, että tuollaisella tarkasti ajettavalla pätkällä auto toimi yhtä hyvin kuin vauhdikkaalla metsäpätkällä, joten kilpailu tuki mainiosti tekemiämme auton säätövalintoja, hän toteaa.

SM Waltikka-rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyy mittaa 84 kilometriä. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille kello 10.01 ja takaisin maalipaikalle Valkeakoskelle kilpailijoita odotetaan kello 17.43 alkaen. Huoltoparkki sijaitsee Iittalassa, jossa kilpailijat käyvät kaksi kertaa.

www.jouniampuja.com

www.moottorimaailma.com


Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa