Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

16.06.2005 / Kristian Sohlberg

Kolmessa viikossa kolme kovaa rallia:

Sohlberg hakee Valkeakoskelta vauhtia Kreikkaan ja Azoreille

Kristian Sohlbergilla ja hänen uudella kartanlukijallaan Timo Hantusella on edessään todella kiireinen kolmen viikon jakso kotimaisilla ja kansainvälisillä rallipoluilla.
Sohlberg, 27, avaa vauhdikkaan urakkansa lauantaina Valkeakoskella, kun rallin SM-sarja palaa tositoimiin kolmen kuukauden mittaisen kevättauon jälkeen.

Toisena A-ryhmän SM-pisteissä neljän talvisen osakilpailun jälkeen ajavalla kirkkonummelaisella ei ole varaa aikailla perinteisen Waltikka-rallin jouheilla teillä, eikä ylipäätään Suomessa, sillä Kreikan kivikkoinen MM-ralli odottaa vuoroaan jo juhannuksena Akropoliin kukkuloiden katveessa. Kreikasta Sohlberg kiirehtii vuorostaan jo seuraavaksi viikonvaihteeksi Azoreilla ajettavaan EM-ralliin. Samalla myös Sohlbergin kilvanajokalusto vaihtuu nopeaan tahtiin. SM-ralli kulkee Mitsubishi Lancer WRC step2:lla, MM-ralli turkkilaisen yksityisteamin Atolye Kazazin Subaru Impreza S10 WRC:llä ja Azorien EM-ralli N-ryhmän Lancer Evo8 MR:llä.

- Kiirettä kieltämättä pitää, mutta se on vain ihan hyvä asia. Azoreilla ajettava EM-ralli on kutsukilpailu. Suomesta sinne sai kutsun myös Kosti Katajamäki.

Atlantilla sijaitsevan ja Portugalille kuuluvan saariryhmän jo vuodesta 1965 ajettu ralli on kerännyt kautta aikojen kovia kuljettajia. Markko Märtin voitti kisan vuonna 2001 Subarulla ja Juha Kankkunen heti perään Fordilla.

Valkeakoskella paljon merkitystä ennen Kreikkaa

- Lähiviikkojen päätavoitteeni ovat tietenkin Kreikassa. Se on tällä hetkellä ehdottomasti urani tärkein ralli, tähdentää Sohlberg, joka kiersi MM-sarjaa viime vuonna Mitsubishin tehdaskuskina.

Valkeakosken SM-ralli osuu Kreikkaakin ajatellen otolliseen ajankohtaan.
- Pääsen ajamaan Valkeakoskella todella tärkeitä kilometrejä ennen Kreikkaa, jossa testaan Subarua uudelleen ensi viikon maanantaina, sekä sitten edelleen MM-rallia edeltävässä shakedownissa.

Sohlberg poimii Valkeakosken SM-soralta kaksi tavoitetta selkeästi yli muiden.
- Waltikka-ralli ja sen avauserikoiskoe merkitsee minulle ja kartanlukijalleni Timo Hantuselle ensimmäistä yhteistä ja kovavauhtista kokemusta.

- Ja toiseksi: ajan aina voitosta, mutta Valkeakoskella en pidä niin suurta väliä sijoituksella. Oleellisinta on tulla maaliin ja saada ennen Kreikkaa alle mahdollisimman monta ehjää erikoiskoekilometriä, suunnittelee Sohlberg.

Hantunen tuo lähes 40 MM-rallin kokemuksen

Valkeakoskella on painoarvoa myös jo elokuista Suomen MM-rallia ajatellen. Jyväskylää varten Sohlbergilla on neuvoteltuna optio turkkilaistallin kanssa.
- Kesäkauden SM-avaus tarjoaa perinteisen vauhdikkaita suomalaisia sorateitä, joissa menestys edellyttää tarkkoja nuotteja, muistuttaa Kristian Sohlberg.

Ja niitä on varmasti luvassa.
- Odotan mielenkiinnolla yhteistyötä Krissen kanssa. Katsotaan nyt, pystynkö minäkin tuomaan oman panokseni vauhtiin, toteaa Hantunen rauhallisesti.

Sohlberg ja Hantunen liikkuvat samoilla linjoilla kaluston osalta.
- On ehdottomasti hyvä asia, että kokemusta kertyy kovista kisoista erilaisilla autoilla, painottaa Hantunen, joka lukeutuu Suomen kaikkien aikojen kokeneimpien kartanlukijoiden kastiin.

Jyväskylästä kotoisin oleva Hantunen, 55, on lukenut nuotteja mm. Juha Kankkuselle, Tommi Mäkiselle, Valkeakoskella vierailevana tähtenä muita kirittävälle Sebastian Lindholmille ja monille muille suomalaisille huippukuskeille. Hantusen ansiolistalla komeilee pikapuoliin jo 40 MM-rallia. Jyväskylän MM-rallissa hän on ollut mukana peräti 27 kertaa.

SM-sarjassa tasaista

Kristian Sohlberg on ainoa A-ryhmän kuljettaja, joka on kerännyt kauden kaikista neljästä SM-osakilpailusta tasaisesti pisteitä. Tilanne on siis siinäkin mielessä hyvä, kun saldo ynnätään syksyllä yhteen ja huonoin sijoitus pudotetaan pois.

A-ryhmän tasaisen SM-sarjan kärkipaikkaa pitää talvikauden jälkeen hallussaan Juuso Pykälistö 39 pisteellä. Sohlbergilla on koossa 34,5, Jouni Ampujalla 34 ja Kosti Katajamäellä 26 pistettä.

Valkeakosken SM-rallissa ajetaan lauantaina kahdeksan erikoiskoetta ja yhteensä 84,4 ek-kilometriä. Ateenan olympiastadionille rakennettavalta erikoiskokeelta starttaavassa Kreikan MM-rallissa vastaavat luvut ovat 19 ja 349,57. Azorien EM-rallissa Kristian Sohlbergia ja Timo Hantusta odottaa kahden päivän kuluessa 22 erikoiskoetta ja 227,10 ek-kilometriä.

Lisätietoja:
Mika Sohlberg
GSM +358 40 9030 555
e-mail: mika.sohlberg@honkaplayboys.com

Kari Aho
GSM +358 50 3017 595
e-mail: kari.aho7@luukku.com

www.kristiansohlberg.com

www.akk-motorsport.fi/rallism/

www.valkeakoski-motorsport.net/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa