Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

17.06.2005 /

Waltikka-ralli avaa 18.6. SM-rallien kesäkauden, sarjan jatkuessa kolmen kuukauden mittaisen tauon jälkeen Valkeakosken maisemissa. Kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 117 kuljettajaparia, joista Jukka Ketomäki ja Jarkko Alanen starttaavat rallin reitille N-ryhmäläisellä Subarullaan haastaen muut sarjan kärkinimet.

Ketomäki tiimeineen on valmistautunut kesän sesonkia varten viilaten ja höyläten autoa nopeammaksi. Lähtökohdat ralliin ovat uudet kuljettaja-auto kaksikon molemmille osapuolille.
- Kesäkeli ja nopeat soratiet, taas ollaan uudessa tilanteessa uuden auton kanssa. Auton valmistuminen kesti pari viikkoa turhan kauan, mutta olemme ehtineet ajaa yhden 0-autokisan ja pari testiä, joista viimeisimmät olivat todella onnistuneet, joten positiivisin mielin lähdetään kisaa, Jukka kertoo.

Talven jälkeen on mietitty keinoja oman suoritustason parantamiseksi. Nopeuteen vaikuttavat asiat ovat lopulta yksinkertaisia, mutta ne vaativat oikeiden ratkaisujen löytymistä ja paljon työtä. -Oma vauhtimme kesäkeleillä on pieni kysymysmerkki, kun vertailukohtaa muihin kilpailijoihin puuttuu.
- Autoon ja omiin kykyihin pitää vain luottaa ja sitä kautta uskoa, että vauhti riittää kärkikamppailuihin, Jukka kertoo.

Edellisen kauden päätteeksi Ylistarolainen kilpa-autoilun puoliammattilanen teki päätöksen kokeilla Subarun kilpakalustoa. Meillä oli hyvä yhteistyö Mitsubishin kanssa, joten päätös ei ollut helppo tehdä, Jukka kertoo.
- Ajattelin kuitenkin, että jotain uutta on nyt kokeiltava ja kun Tommi Mäkisen Racingiltä kaupattiin hyvää kalustoa, ajattelin, että nyt on se hetki, Jukka kertoo sisäisestä Jaakobin painistaan.

- Talvikaudestamme muodostui, sanottaisiinko vaikka kokemusrikas. Se on sisältänyt tapahtumia kutsukilpailusta ketjukolariin. Ylivoimaisesti tärkeimpänä juttuna nousee kuitenkin esille menestys Ruotsin MM-rallissa

Päätavoitteena kesäkaudelle on nousta mitalitaistoon ison N-ryhmän pisteissä.
Kun sarjasta on kaasuttelematta kesäkisat, on Ketomäki viidentenä.
- Yritetään ajaa Waltikassa sijoitus palkintopallille. Taso on ryhmässä kova, mutta viime vuonna todistimme, että kaiken toimiessa ajamme vain ja ainoastaan voitosta. Toivon mukaan kaikki onnistuu, Ketomäki päättää.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa