Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

17.06.2005 /

Kesäkausi käyntiin Valkeakoskella


Rallin yleisen luokan SM-sarjan kesäkausi pyörähtää käyntiin Valkeakoskella, kun lauantaina kilpaillaan SM-pisteistä Waltikka-Rallissa.

Reitillä ensimmäisenä ajavien WRC-autojen jälkeen ralliletkassa liikkuvat ison N-ryhmän kilpurit.

Tuotantoautoihin perustuvassa isossa N-ryhmässä on yleensä eniten kilpailijoita, joten pistesijoista käydään ankaran kovaa kamppailua.

Ryhmän hallitseva mestari Juha Salo johtaa N-ryhmän SM-sarjaa. Salolle kovaa vastusta pyrkii antamaan pistetaulukon neljäntenä oleva Jari Ketomaa, jonka kaasujalan käskyjä tottelee Subaru Imprezan tuorein kehitysversio.

- Kovin paljoa en ole päässyt testaamaan, koska auton valmistuminen jäi melkoisen viime tippaan. Myös oman yrityksen tiimoilla on riittänyt paljon askaretta kevään ja alkukesän aikana, Ketomaa kertoili.

- Alkuviikolla ajetuissa testeissä auto tuntui erittäin hyvältä, joten kyllä tässä vakavasti lähdetään Saloa haastamaan. Valkeakosken ympäristön sorateille on kiva lähteä ajamaan, vaikka minulla ei olekaan juuri kokemusta sen alueen teistä, Ketomaa kertoili.

- Rallin vaativuutta lisää se, että reitti suuntautuu kokonaan alueille, missä kukaan ei ilmeisesti ole aiemmin ajanut nuoteista. Sen vuoksi ennakkotutustumisen merkitys kasvaa entisestään. Koitamme tehdä kartturini Tuomo Hannosen kanssa hyvät, tarkat ja nopeat nuotit, Ketomaa ennakoi.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa