Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

19.06.2005 /

Kosti Katajamäki nappasi suurimman SM-pistepotin lauantaina Valkeakoskella ajetussa rallin suomenmestaruusosakilpailussa. Peugeot 206 WRC:llä ensimmäisen sorarallinsa ajanut Katajamäki oli yleiskilpailun kolmas, mutta edelle ehtineet Sebastian Lindholm (Peugeot) ja Jari-Matti Latvala (Toyota) eivät ole ilmoittautuneet ison A-ryhmän SM-sarjaan. Näin Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne summasivat täydet SM-pisteet.

- Täytyy olla tyytyväinen. Tämä oli ensimmäinen sorarallini WRC:llä. Tiet olivat mahtavat ja etenkin isolla tiellä ajaminen sujui. Ampujan Jouni (Ford) nousi ohitseni toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, mutta päätin iskeä kaiken peliin viimeisellä erikoiskokeella. Kiri onnistui, Katajamäki hymyili maalissa tiukan sekuntitaistelun tauottua.

- Mukana oli pari pienempää tietä. Niillä ajaminen oli hankalampaa. Jarrutuspaikat eivät oikein osuneet ja auto tuntui vain puskevan. En löytänyt hyvää ajorytmiä. Sitä (pikkutietä) pitää treenata, Katajamäki mietti.

Kilpailun voittanut Lindholm kilpaili Peugeotin tehdastallin 307 WRC:llä. Hän jätti Katajamäkeä kahdeksalla erikoiskokeella lopulta 43 sekuntia.

- Taisi olla vähän resurssejakin eroja, mutta Lindholmiin ei ollut mitään mahdollisuukia. Kyllä hän on kuljettajana vielä eri tasolla, Katajamäki totesi rehdisti.

Katajamäki on voittanut nyt kaksi SM-osakilpailua ja on pistetilanteessa neljäntenä. SM-kärki Juuso Pykälistö (Ford) on vain kahdeksan pisteen päässä. Seuraava SM-ralli ajetaan kuukauden kuluttua Kouvolassa.


Miiro Koivula
media@kosti.fi
0400539100
www.kosti.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa