Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos

19.06.2005 /

Kesäkauden ensimmäinen yleisen luokan SM-ralli Waltikka-ralli ajettiin varsin komeassa auringon paisteisissa olosuhteissa. Joonas starttasi pienessä n-ryhmässä jälleen kartturinaan Mika Manninen.

Lindroosin kilpailu oli tiukkaa ja jännittävää sekuntikamppailua ja erikoiskoepohjien vuorottelua Kalle Pinomäen kanssa. Juuri sellaista, kun ralli parhaimmillaan vain voi olla. Ensimmäiselle tauolle tultaessa, kolmen ajetun EK:n jälkeen, Joonas johti pientä n-ryhmää 3 sekunnilla. Toisena oli kisakumppani Pinomäki.

Toiseen taukoon mennessä oli kisasta ajettu kuusi erikoiskoetta ja Pinomäki oli siirtynyt kärkeen 0,4 sekuntia Joonaksen edelle. Todellinen kilpailu meni pilalle EK6:n lähdössä, jonka aikatarkastusasemalle pojat ajoivat juuri ja juuri liian aikaisin. Tästä seurasi minuutin aikasakko.

Aikasakosta huolimatta tai sitten sen suivaannuttamana, Joonas ja Mika tekivät vielä kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle n-ryhmän pohjat.

Lopputuloksissa autokunta oli kolmantena. Ilman aikasakkoa tuloksena olisi ollut voitto 3,3 sekunnilla. Joonas löytää kuitenkin ilon aihettakin:
- Kaiken kaikkiaan kisa meni hienosti, kun näki, että vauhti riittää. Ajo sujui tosi jouhevasti ja kaikki toimi hienosti.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa