Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

19.06.2005 /

Ison N-ryhmän viides sija toi itseluottamusta

Rallin SM-sarja jatkui lauantaina Valkeakoskella. Marko Kakko (SaloUA) lähti Mitsubishillään ison N-ryhmän pistetaisteluun odottavalla ja innokkaalla mielellä. Kakko ja kartanlukija Pasi Hedman onnistuivat kesäavauksessaan hyvin: ryhmän viides sija maistui makealta vaikean talvikauden ja pitkän kevättauon jälkeen.

- Säädimme ennen kaikkea auton alustaa. Iskunvaimentimiin löytyi hyvä asento ensimmäisillä erikoiskokeilla ja sen jälkeen ajo alkoi luistaa entistä paremmin. Olen ihan tyytyväinen, vaikka eräänlainen tavoite onkin aina olla kolmen joukossa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa seuraavaan osakilpailuun Kouvolaan, Kakko sanoi.

- Kolme ensimmäistä erikoiskoetta oli eräänlaista kokeilua. En ollut ajanut tällä autolla kesällä kilpaa, ja alussa joutui vähän tunnustelemaan ajotekniikkaa, pitoa ja renkaita. Loppulenkillä ajat paranivat huomattavasti ja pääsin kärjen vauhtiin. Olin niillä pätkillä koko ajan neljän viiden parhaan joukossa. Se on hyvä merkki, Kakko lisäsi.

Yleiskilpailussa Kakon sijoitus oli yhdestoista. N-ryhmän kisan voitti Toni Klemets. Kakko jäi hänestä 46 sekuntia. SM-pisteissä Kakko lisäsi mukavasti saldoaan ja nousi seitsemänneksi. Seuraavan kerran SM-rallia ajetaan heinäkuun puolivälissä Kouvolassa.


Miiro Koivula
media@knkracing.com
0400539100
www.knkracing.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa