Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

21.06.2005 / Jukka Ketomäki

Hienon kesäisessä säässä kaasuteltu Waltikka-ralli avasi SM- sarjan pistetaistelun kesäkauden osalta.
Ralli käynnistyi Jukka Ketomäen osalta tahmeissa merkeissä. Kilpailusta muodostuikin todellinen tuskien taival moottorissa ilmenneen häiriön viedessä parhaan terän vauhdista ja kellon tikittäessä tappiosekunteja tällä kertaa tulostauluille todella paljon.

- Lähdimme kisaan korkein odotuksin, sillä saimme parannettua auton ajettavuutta kisaa edeltävissä testeis-sä ja se tuntui todella hyvältä. Moottoriongelmien takia vauhtia jäi kuitenkin puuttumaan yli sekunnin kilometriltä ja se on paljon näissä ympyröissä, pettynyt Ketomäki kertoo.

- Ihmettelimme menoa pitkin päivää ja hyvänä esimerkkinä on kilpailun kolmas erikoiskoe, joka oli meille normaalisti hyvin sopivaa pientä tietä. Siellä hävisimme suhteessa eniten kaikista pätkistä jatkuvan kiihdyttämisen ja jarruttamisen johdosta, hämmentynyt Ketomäki kertoo.

Ketomäki ajoi rallin sinnikkäästi maaliin keräten Subaru-Challengen pisteitä. - Kilpailun valopilkkuja on muiden Subaruiden lupauksia heräättävän hyvä kyyti ja omat pisteemme Subaru-Challengesta, jossa nousimme kahden pisteen päähän kärkipaikasta. Lisää positiivista asennetta kaivelemalla on todettava, että tästä on ainakin helppo parantaa, Ketomäki päättää.

Yllätyksiä täynnä olleen N-ryhmän voitti Toni Klemets ennen Juha Saloa, Juho Hännisen ollessa kolmas. Yleiskilpailun voitti jo tauolla rallia hallinnut Sebastian Lindholm, marginaali toiseksi sijoittuneeseen Jari-Matti Latvalaan venähti yli kahteenkymmeneen sekuntiin.

www.subaru.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa