Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

21.06.2005 /

Hienon kesäisessä säässä kaasuteltu Waltikka-ralli avasi SM- sarjan pistetaistelun kesäkauden osalta.
Ralli käynnistyi Jukka Ketomäen osalta tahmeissa merkeissä. Kilpailusta muodostuikin todellinen tuskien taival moottorissa ilmenneen häiriön viedessä parhaan terän vauhdista ja kellon tikittäessä tappiosekunteja tällä kertaa tulostauluille todella paljon.

- Lähdimme kisaan korkein odotuksin, sillä saimme parannettua auton ajettavuutta kisaa edeltävissä testeis-sä ja se tuntui todella hyvältä. Moottoriongelmien takia vauhtia jäi kuitenkin puuttumaan yli sekunnin kilometriltä ja se on paljon näissä ympyröissä, pettynyt Ketomäki kertoo.

- Ihmettelimme menoa pitkin päivää ja hyvänä esimerkkinä on kilpailun kolmas erikoiskoe, joka oli meille normaalisti hyvin sopivaa pientä tietä. Siellä hävisimme suhteessa eniten kaikista pätkistä jatkuvan kiihdyttämisen ja jarruttamisen johdosta, hämmentynyt Ketomäki kertoo.

Ketomäki ajoi rallin sinnikkäästi maaliin keräten Subaru-Challengen pisteitä. - Kilpailun valopilkkuja on muiden Subaruiden lupauksia heräättävän hyvä kyyti ja omat pisteemme Subaru-Challengesta, jossa nousimme kahden pisteen päähän kärkipaikasta. Lisää positiivista asennetta kaivelemalla on todettava, että tästä on ainakin helppo parantaa, Ketomäki päättää.

Yllätyksiä täynnä olleen N-ryhmän voitti Toni Klemets ennen Juha Saloa, Juho Hännisen ollessa kolmas. Yleiskilpailun voitti jo tauolla rallia hallinnut Sebastian Lindholm, marginaali toiseksi sijoittuneeseen Jari-Matti Latvalaan venähti yli kahteenkymmeneen sekuntiin.

www.subaru.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa