Facebook Twitter Email Pinterest

Jouni Ampuja

08.07.2005 /

Ralliautoilun SM-sarjassa viiden osakilpailun jälkeen toista sijaa hallussaan pitävä Jouni Ampuja saa seuraavaan osakilpailuun alleen todellisen huippuauton. Hän starttaa reitille Ford Focus WRC 03 mallilla. Auto on sama millä Mikko Hirvonen ajoi juhannuksena Kreikan MM-rallissa hienosti viidenneksi. Kilpailun nopein yksityiskuljettaja ehti käväistä jopa kilpailun johdossa ja ajaa kolme pohja-aikaa, joten Ampuja saa kotikilpailuunsa erittäin kilpailukykyisen kaluston.

- Projekti on todella vaativa ja tiukka aikataulujen suhteen. Kreikan MM-rallin jälkeen auto meni suoraan M-Sportille täydelliseen huoltoon ja auto saapuu maahan vasta ensi torstaina. Testipätkä on varattu, joten aivan kylmiltään ei O.K.Auto-ralliin tarvitse lähteä. Tutustumis- ja testausaika jää hiukan lyhyeksi, mutta eiköhän se siitä. Kartturini Jarmo Lehtinen luotsaa myös Hirvosen Mikkoa, joten hän pystyy antamaan paljon vinkkejä auton käyttäytymisestä ja käsittelystä, Ampuja kertoo innostuneena.

Normaalisti Ampuja ajaa Ford Focus WRC 01 autolla, mikä eroaa 03 mallista lähes täydellisesti, sillä autot ovat noin 80 prosenttisesti erilaisia. Suurin ero 01/02 malleihin verrattuna löytyy ajo-ominaisuuksista. Ford Focus WRC on osoittautunut edeltäjiään paremmaksi etenkin nopeiden kaarteiden ominaisuuksissa. Myös rengaspidot ovat paremmat.

- Auto tulee M-Sportilta valmiina Suomessa käytettyihin säätöihin, joten torstain testipätkällä ei kannatta alkaa paljon säädöillä kikkailemaan. Lehtisen Jarmo vihjaisi, että ajotyyliä ei kannata muuttaa, vaikka 03 on hiukan erilainen ajettava. Mielenkiintoista nähdä, osaako kuski hyödyntää auton kaikki ominaisuudet, Ampuja toteaa.

Jouni Ampuja on taustajoukkojensa kanssa suunnitellut jo viime syksystä lähtien uudemman kaluston kokeilua. Nyt kaikkien mukana olevien tahojen aikataulut sopivat yhteen, ja näin projekti toteutuu mainiosti Jounin kotikilpailussa. Sopimus on tehty ainoastaan tästä yhdestä rallista, mahdollinen jatko päätetään myöhemmin.

- Suuri kiitos projektin toteutumisesta menee auton omistajalle Jari Viidalle, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo hiukan pidempään, sekä tietysti omille taustajoukoille. Tämä on erittäin kiireinen ja työllistävä projekti, mutta toivottavasti se palkitsee kaikki mukana olevat, Jouni Ampuja kertoo tyytyväisenä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa