Facebook Twitter Email Pinterest

Jouni Ampuja

08.07.2005 / Jouni Ampuja

Ralliautoilun SM-sarjassa viiden osakilpailun jälkeen toista sijaa hallussaan pitävä Jouni Ampuja saa seuraavaan osakilpailuun alleen todellisen huippuauton. Hän starttaa reitille Ford Focus WRC 03 mallilla. Auto on sama millä Mikko Hirvonen ajoi juhannuksena Kreikan MM-rallissa hienosti viidenneksi. Kilpailun nopein yksityiskuljettaja ehti käväistä jopa kilpailun johdossa ja ajaa kolme pohja-aikaa, joten Ampuja saa kotikilpailuunsa erittäin kilpailukykyisen kaluston.

- Projekti on todella vaativa ja tiukka aikataulujen suhteen. Kreikan MM-rallin jälkeen auto meni suoraan M-Sportille täydelliseen huoltoon ja auto saapuu maahan vasta ensi torstaina. Testipätkä on varattu, joten aivan kylmiltään ei O.K.Auto-ralliin tarvitse lähteä. Tutustumis- ja testausaika jää hiukan lyhyeksi, mutta eiköhän se siitä. Kartturini Jarmo Lehtinen luotsaa myös Hirvosen Mikkoa, joten hän pystyy antamaan paljon vinkkejä auton käyttäytymisestä ja käsittelystä, Ampuja kertoo innostuneena.

Normaalisti Ampuja ajaa Ford Focus WRC 01 autolla, mikä eroaa 03 mallista lähes täydellisesti, sillä autot ovat noin 80 prosenttisesti erilaisia. Suurin ero 01/02 malleihin verrattuna löytyy ajo-ominaisuuksista. Ford Focus WRC on osoittautunut edeltäjiään paremmaksi etenkin nopeiden kaarteiden ominaisuuksissa. Myös rengaspidot ovat paremmat.

- Auto tulee M-Sportilta valmiina Suomessa käytettyihin säätöihin, joten torstain testipätkällä ei kannatta alkaa paljon säädöillä kikkailemaan. Lehtisen Jarmo vihjaisi, että ajotyyliä ei kannata muuttaa, vaikka 03 on hiukan erilainen ajettava. Mielenkiintoista nähdä, osaako kuski hyödyntää auton kaikki ominaisuudet, Ampuja toteaa.

Jouni Ampuja on taustajoukkojensa kanssa suunnitellut jo viime syksystä lähtien uudemman kaluston kokeilua. Nyt kaikkien mukana olevien tahojen aikataulut sopivat yhteen, ja näin projekti toteutuu mainiosti Jounin kotikilpailussa. Sopimus on tehty ainoastaan tästä yhdestä rallista, mahdollinen jatko päätetään myöhemmin.

- Suuri kiitos projektin toteutumisesta menee auton omistajalle Jari Viidalle, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo hiukan pidempään, sekä tietysti omille taustajoukoille. Tämä on erittäin kiireinen ja työllistävä projekti, mutta toivottavasti se palkitsee kaikki mukana olevat, Jouni Ampuja kertoo tyytyväisenä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa