Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

14.07.2005 / Kristian Sohlberg

Jyväskylään nopeuttaan hiova Sohlberg taistelee SM-mitaleista

Rallin SM-sarjan vauhdikkaan ja tasokkaan A-ryhmän kärjessä on kutkuttavan tiivis tunnelma, kun kauden kuudes osakilpailu ajetaan lauantaina Kuusankoskella.
Viiden kisan jälkeen SM-mitalien kohtalo näyttäisi olevan neljän kuljettajan, Juuso Pykälistön, Jouni Ampujan, Kristian Sohlbergin ja Kosti Katajamäen välinen kauppa.
Mitalien väreistä on tässä vaiheessa turha puhua vielä yhtään mitään. Lisäksi nappiin onnistuessaan takaakin saattaa nousta vielä joku uhkaamaan tätä nelikkoa, kun kaudesta on jäljellä kolme kisaa. Varsinkin kokenut Jarmo Mikkonen on osoittanut, että vauhdissa löytyy, kunhan kilvanajolaite saadaan tuotua myös maaliin asti.

Talvikautta hallinneella Pykälistöllä on plakkarissaan 49 pistettä, eli kolme enemmän kuin kakkossijoja jo lähes kyllästymiseen asti takoneella Jouni Ampujalla. Ampuja ajaa Kuusankoskella Kreikan MM-rallissa Mikko Hirvosen huikeaan vauhtiin siivittäneellä Ford Focus WRC03:lla, joten ainakin kaluston osalta kaiken pitäisi olla kohdallaan. SM-sarjan kolmatta sijaa pitää hallussaan kärkikvartetin ainoana kuljettajana kauden kaikista osakilpailuista pisteitä nakuttanut Sohlberg, joka kiertää kotimaista arvosarjaa Mitsubishi Lancer WRCstep2-autolla. Sohlbergilla on kasassa 42,5 pistettä. Niskaan hengittää kirkkonummelaisen kanssa Azoreilla EM-rallin heinäkuun alussa kurvaillut Katajamäki, joka korkkasi kesäkauden Valkeakoskella ryhmävoitolla. Valkeakosken lisäksi helmikuussa Mikkelistä täyden potin hakenut Katajamäki on noukkinut 41 pistettä ennen Kuusankosken ja Kouvolan ympäristössä vetäistävää seitsemän erikoiskokeen ja yhteensä 97 ek-kilometrin kiivasta kisaa.

Kaikki tekeminen tähtää Jyväskylään

- Tasaisuudesta saattaa olla hyötyä kauden päätteeksi, kun lopullisista yhteispisteistä pudotetaan huonoin kisa pois. Taistelu on kuitenkin niin tiukkaa, että yhdessäkään rallissa ei ole varaa löysäilyyn.

- Voitto on tietysti aina tavoitteena, mutta tärkeintä on sittenkin ajaa lisää ehjiä kilometrejä Suomen MM-rallia varten. Jokainen erikoiskoe tästä eteenpäin on pohjustusta Jyväskylään, painottaa Sohlberg.

Jyväskylän Sohlberg ajaa jo Kreikasta tutulla Subaru Impreza S10 WRC:llä. Se auto puolestaan hiotaan lopulliseen iskuun ennen h-hetkeä 30. heinäkuuta Tampereella ajettavassa Pirelli-rallissa.

Kymenlaakson erikoiskokeet merkitset uutta kokemusta käytännössä kaikille kuljettajille. Tällä tasolla siellä on ajettu SM-pisteistä viimeksi vuonna 1996 ja silloinkin piikkipyörillä. Sohlbergin ja hänen kokeneen kartanlukijansa Timo Hantusen taktiikkana on edetä Kymenlaaksossa vauhdikkaasti ja samalla yltiöpäisiä riskejä välttäen.
- Mitsubishi on tuotava ehjänä maaliin. Valkeakoskella auton kulku ei ollut aivan kohdallaan. Syyt siihen on löydetty ja myös korjattu. Tosin ehkä myös kuski oli vielä kesäkauden avauksessa vähän ruosteessa pitkän ajotauon jälkeen.
- Fiilikset ja ajotuntuma ovat nyt korkealla. Alla on reilut 500 kovavauhtista erikoiskoekilometriä Kreikasta ja Azoreilta, kertoo Kristian Sohlberg.

Lisätietoja:

Mika Sohlberg
GSM +358 40 9030 555
e-mail: mika.sohlberg@honkaplayboys.com

Kari Aho
GSM +358 50 3017 595
e-mail: kari.aho7@luukku.com

www.kristiansohlberg.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa