Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

15.07.2005 / Jari Ketomaa

Rallin SM-sarjan tiivis kilpailutunnelma jatkuu lauantaina, kun kauden kuudes osakilpailu ajetaan keskuspaikkana Kuusankoski.

Rallin erikoiskokeet tarjoavat jälleen uusia kokemuksia kuljettajille. Tällä tasolla samoissa maisemissa on kilpailtu SM-pisteistä viimeksi vuonna 1996 ja silloinkin talvikelillä ja piikkipyörillä.

Vaikka Kouvolan UA:n järjestämän rallin reitti suuntautuu Kuusankoskelta Jari Ketomaan kotikaupunkiin Mikkeliin päin, reitillä ei ole Ketomaalle entuudestaan tuttuja osuuksia.

- Tämä on nyt toinen SM-ralli peräkkäin, kun edessä on uudet erikoiskokeet. Perjantain ennakkotutustumisen merkitys on jälleen arvossaan. Kyllä meillä oli kartturini Tuomo Hannosen kanssa jo edellisessä Valkeakosken kisassakin hyvät nuotit, joten uudet baanat sopivat meille mainiosti, Ketomaa selvitti.

Viiden ajetun kisan jälkeen taistelu SM-mitaleista käy lähes yhtä kuumana kuin heinäkuun hellekelit. Isossa N-ryhmässä hallitseva mestari Juha Salo on repäissyt Mitsubishillä reilun kaulan pistetaulukossa, mutta kovan vastuksen tarjoaa kakkosena oleva Ketomaa, joka on vastannut jälleen tällä kaudella Subaru-leirin parhaista tuloksista.

- Kauden vähimmäistavoitteena oli yltää mitaleille ja siinä vauhdissa toki ollaan. Loppukauden kisoissa pitää tietenkin vielä onnistua, kolme tiukkaa kisaa on vielä edessä, Ketomaa ynnäsi.

- Ajoimme keskiviikkona kunnon testit ja haimme jousitukseen mahdollisia parannuksia. Takapään säätöjä muutimme jonkun verran ja kello vahvisti, että kehitystä saatiin taas aikaan.
- Rengasvalinta on melkoinen arvoitus, kun nämä hellekelit näyttävät jatkuvan. Testeissä kokeilin kahta erilaista rengastyyppiä. Toisella tuli parempi aika ja toinen tuntui ajossa luotettavammalta, numerolla 7 lauantain kisaan starttaava Ketomaa kertasi.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa