Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Westerlund

08.09.2005 /

Parin kuukauden mittainen tauko rallin SM-sarjassa on kohta ohi kun jo tulevana lauantaina ajetaan seuraava osakilpailu Uudenkaupungin ympäristössä.

Kilpailun reitti koostuu yhteensä seitsemästä erikoiskokeesta. Kokonaismittaa reitille ovat kilpailun ratamestarit saaneet 250 km josta erikoiskokeita 93km. Kilpailun startti tapahtuu Uudenkaupungin keskustasta lauantaina klo 10.00. Vaikkakin seudulla on ajettu SM-sarjan osakilpailuja monena vuotena peräkkäin ovat järjestäjät silti nyt mukavasti koostaneet tiestön siten että erikoiskokeet ovat yhtä asfaltilla ajettavaa lyhyttä erikoiskoetta lukuun ottamatta erilaisissa muodoissa kuin esimerkiksi viime vuonna. Tiestöjä varmasti sattuu samoja mutta eri suuntiin tai eri tavalla nyt ajettavia. Mukavaa vaihtelua! Edellisvuoden pätkänuoteilla ei siis nyt ole käyttöä vaan kaikki on perjantaina ennakkotutustumispäivänä tehtävä uusiksi. Kaksi erikoiskoetta on ennakko-tietojen mukaan sellaisia joilla rallin reitti ei ole aikaisemmin vieraillut.

Kilpailupäivä etenee siten että ensin ajetaan kolme erikoiskoetta joista kolmas on keskustan tuntumassa ajettava asfalttierikoiskoe. Ja koska ennen tätä pätkää ei ole huoltoa niin myös tämä ajetaan alla olevilla sorarenkailla. Tämän jälkeen tehdään puolen tunnin huolto ja ennen seuraavaa 60 minuutin pidempää huoltoa ajetaan kaksi erikoiskoetta. Ralli jatkuu kahdella pätkällä ennen viimeistä siirtymää kohti kilpailun autokaupungin keskustassa sijaitsevaa maalilavaa n. klo 17 vaiheilla.

Starttaamme Arton kanssa kisaan numerolla 19. Kaiken pitäisi olla miesten ja auton osalta nyt kunnossa. Tavoite on saada hyvä ehjä kisa ja välttää Kouvolan kaltaista virhettä. Maalissa ja hyvistä sijoituksista vasta pisteet jaetaan joten kaikkien muiden kilpailijoiden ohella yritystä meilläkin riittää joten toivottavasti tulossa on kaikin puolin mukava ralli-viikonloppu.

Kilpailun jälkeen sitten tiedottelen miten Uudenkaupungin kisa tänä vuonna sujui.

www.rtv-westerlund.fi/rallyteamwesterlund/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa