Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

08.09.2005 /

Taistelu tiivistyy

Uusikaupunki toimii totuttuun tapaan ensi lauantaina rallin SM -sarjan semifinaalinäyttämönä. Varsinais-suomalaisilla ralliteillä kaasutellaan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Haussa on parhaat asetelmat kauden huipennukseen. Mestaruuksien suhteen kaikki on vielä ratkaisematta.

Isossa N-ryhmässä tilanne näyttää mielenkiintoiselta, sillä hallitseva Suomen mestari Juha Salo johtaa ryhmää kymmenellä pisteellä. Ero vastustajiin on kiristynyt lähes ylivoimaisen talvikauden jälkeen. Salon ja kartturi Mika Stenbergin EK-vauhti on myös soralla ollut kohdallaan, mutta kesäksi valmistuneen uuden auton tekniikka on oikkuillut. Edellisessä osakilpailussa Kouvolassa Salon jo vahvalta näyttänyt voitto päättyi keskeytykseen.

- Paperilla pistetilanne näyttää hyvältä. Tosiasia on kuitenkin se, että meillä ei ole enää varaa keskeyttää. Tarkkana pitää olla ja jättää hölmöilyt tekemättä, vaikkakin tällä kaudella niitä ei ole juuri tullut tehtyäkään.
Ajamaan on lähdettävä tosissaan, mutta silti pilke silmäkulmassa, Juha summaa.

Tätä reseptiä Salo ja kartturi Mika Stenberg lähtevät toteuttamaan Uudessakaupungissa - vain voitto kelpaa kaksikolle.

Salo ja Stenberg ovat etsineet lääkkeitä Mitsun EVO kasipuolikkaan vaivoihin Keski-Suomen testipoluilta. Vaikkei kenraaliharjoitus sujunut täysin ennakkokaavailujen mukaan, on karkkilalaiskaksikko starttaamassa Ukin reitille luottavaisin mielin. Mestaruuteen johtaneella viime kaudella Salo kaasutti Uudessakaupungissa ryhmävoittoon. Kaksikolla on myös edellisiltä vuosilta varsin tuloksellisia muistoja merimaisemissa ajetusta rallista.

- Todella hyvä fiilis on lähteä matkaan. Neste Ralli jäi osaltani vajavaiseksi, joten nyt on kova polte ajamaan. Uudenkaupungin tiestö on perinteisesti kovapintaista ja nopeaa. Suuria eroja siellä tuskin saa aikaiseksi, mutta kaikki sekunninkymmenykset ovat kuitenkin kotiinpäin, Salo kertoo.

Vielä kilpailun aattopäivinä ajetut testit vakuuttivat Salon auton kilpailukyvystä. Vauhti oli huimaa ja teknisistä murheista ei ollut tietoakaan.

- Jos tällä vauhdilla ei ehdi kärkeen, niin millä sitten, Salo ihmettelee.

Uudessakaupungissa tuttuja N-ryhmän kisakuskeja kirittää MM-sarjan suomalaispilotti Mikko Hirvonen tuotanto-Subarun ohjaimissa.

- Hirvonen on ajanut kärkivauhtia WRC:llä. Mukava on nähdä, miten oma vauhti riittää Hirvosen kyytiin, Juha pohtii.


Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa