Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

09.09.2005 / Jari Ketomaa

Rallikauden 2005 toiseksi viimeinen yleisen luokan SM-osakilpailu ajetaan perinteisillä Varsinais-Suomen teillä. Uudenkaupungin ympäristö on isännöinyt rallin SM-osakilpailua yhtäjaksoisesti vuodesta 1998 saakka. Mikkeliläinen Jari Ketomaa lähtee tulevaan kilpailuun ison N-ryhmän pistekakkosena.

Lauantaina ajettavaan SM-Uusikaupunkiralliin Ketomaa ja kartanlukija Tuomo Hannonen starttaavat Prorex Oy:n ilmoittamalla Subaru Imprezalla, jonka oviin liimataan lähtönumero 7.

Kuuden ajetun osakilpailun jälkeen taistelu mitaleista on tiukkaa kaikissa kolmessa SM-luokassa. Jari Ketomaa ei ujostele kertoa omaa tavoitettaan:

- Kyllähän N-ryhmän ykkössijasta lähdetään ajamaan. Tälle kaudelle asetin tavoitteeksi Suomen mestaruuden. Alkukauden vaikeuksien jälkeen kirkkain mitali näytti jo karanneen, mutta edellinen kisa tasoitti pistetaulukkoa, Ketomaa laski.

- Mestaruus on vielä mahdollinen, joten sitä toki tavoitellaan. Kisan aikana sitten nähdään, ketkä kuskit ajavat kärkisijoista.

Uusikaupunkirallin N-ryhmän kisaan tuo mukavasti lisäväriä ammattilaiskuski Mikko Hirvonen, joka on liikkeellä Ketomaan tavoin Subarulla.

- Hirvosen osallistuminen on hieno juttu. Nyt me muut saamme kovan vauhtimittarin, kun kaveri on sentään ajanut pohja-aikoja WRC-autolla kahdessa edellisessä ajamassaan MM-rallissa, Kreikassa ja Jyväskylässä, Ketomaa huomauttaa.

Oma valmistautuminen Ukin kisaan on Ketomaan osalta sujunut hyvin.

- Ajoin onnistuneet testit ja autoa on saatu taas kehitettyä. Tietenkin kaikki muutkin tiimit tekevät kovasti töitä ja koittavat löytää lisää vauhtia. Me rukkasimme lukkojen säätöjä ja muutos näkyi myös kellossa, Ketomaa myhäili.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565


Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa