Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

12.09.2005 / Juha Salo

Uudessakaupungissa käytiin tasaisin rallin SM-sarjan kilpailu miesmuistiin.
Yleiskilpailun viiden kärjen paremmuusjärjestys ratkaistiin vasta viimeisellä erikoiskokeella Kosti Katajamäen, Jouni Ampujan ja Kristian Sohlbergin ollessa lopullinen voittokolmikko. Ison N-ryhmän kamppailu oli myös todellinen jännitysnäytelmä, jossa Juha Salo ja kartturi Mika Stenberg kruunasivat lopulta voiton hyvillä pätkäajoilla ja pienellä onnella.

Salo lähti toiseksi viimeiseen ralliin tietoisena, että sarjajohto ei kestäisi yhtäkään keskeytystä. Mitsubishi Evo 8 MR:ää käskyttävä Salo starttasi seitsemän erikoiskokeen reitille tavoittelemaan kauden neljättä voittoaan.

Uudenkaupungin ralli käynnistyi Salon ja Stenbergin osalta varovaisesti.
Ensimmäisellä erikoiskokeella Salo antoi neljä sekuntia periksi Juho Hänniselle. Pohja-aikojen makuun kaksikko pääsi jo heti seuraavalla. Salon aika ei ollut pelkästään ison ännän nopein, se kesti myös vertailun kovassa WRC-joukossa. Liki 18 kilometrin pituisella erikoiskokeella Salo jäi koko joukon nopeimman ajan kellottaneesta Ford Focus WRC -kuskista Jouni Ampujasta vain kaksi sekuntia. Taakse jäi muun muassa Kosti Katajamäki.
Karkkilaisparivaljakko oli kasvattanut eronsa N-ryhmän ratissa vierailleeseen MM-sarjan kuljettajaan Mikko Hirvoseen 13,3 sekuntiin.
- Tultiin kyllä pienellä riskillä koko ajan ja olihan siinä muutama tilannekin, Juha ja Mika laskeskelivat naureskellen.

Viidennellä erikoiskokeella Salon vauhti oli jälleen hurjaa. Erikoiskokeen viimeisillä kilometreillä Mitsun perästä nousi yhtäkkiä sininen savu. Matka näytti jo toista kertaa peräkkäin jäävän kesken, mutta Salo päätti yrittää maaliin ja pätkän jälkeiseen huoltoon.
- Luulin ensiksi, että vaihdelaatikko meni ja meinasin ajaa jo sivuun. Perä se kuitenkin oli ja tulin loppumatkan etuvedolla maaliin. Tällä kertaa kävi tuuri, koska huolto oli odottamassa ja saimme uuden perän kilpailevalta tiimiltä, Salo kertasi.

Salo jäi rikkinäisellä autolla ryhmän pohjista vain 1,4 sekuntia.
- En tiedä, mihin aika olisi riittänyt, jos olisi saanut ajaa kunnolla maaliin asti. Tultiin kyllä hyvää kyytiä.
Huollossa perän vaihtoon meni puolisen tuntia ja kaksikko pääsi kuin pääsikin jatkamaan kisaa edelleen ryhmän kärjessä.

Varaperäinen Mitsu kulki hyvin viimeisetkin erikoiskokeet. Vaikeuksien kautta tullut voitto sai Salon ja Stenbergin hymyilemään. Se lisäsi kaksikon etumatkaa kolmella tärkeällä pisteellä Jari Ketomaahan, joka ajoi Uudessakaupungissa ryhmän kolmanneksi. Toiseksi tullut Mikko Hirvonen jäi lopputuloksissa Salolle 15,9 sekuntia.
- Takana on hyvä päivä. Ajettiin muutama tosi positiivinen pätkäaika. Miinus oli tietenkin, että autoon tuli taas tekniikkavika, mutta saatiin siihen apua ja siitä iso kiitos. Loppu kilpailusta meni kuin elokuvissa.
Periaatteessa nyt on pronssitila varma, Salo ja Stenberg pohtivat.
Lokakuun alussa ajettavassa Hyvinkään kaksipäiväisessä kisassa on paljon pelissä. Tuskinpa Salo ja Stenberg pronssiin tyytyvät.


Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa