Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

12.09.2005 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki voitti lauantaina ajetun Uudenkaupungin SM-rallin. Peugeot 206 WRC:llä ajava Katajamäki kaasutteli jo kolmannen peräkkäisen osakilpailuvoittonsa SM-sarjassa ja nousi yhteispisteissä ykköseksi kun yksi osakilpailu on enää ajamatta. Uudessakaupungissa ajettiin kovatasoisin SM-osakilpailu miesmuistiin, sillä viiden kärki mahtui vain 5,7 sekunnin sisään. Ensimmäistä WRC-kauttaan päästelevä Katajamäki otti voiton 1,7 sekunnin erolla Jouni Ampujaan.

- Ei siinä paljon tarvinnut miettiä. Kaasu pohjassa vedettiin ja yritettiin vaan pysyä tiellä. Oli sellainen taistelu ettei ole ollut koskaan. Huikea päivä, Katajamäki puuskutti maalissa.

- Päivä sujui täysin ilman ongelmia. Tiet olivat todella nopeita ja sellaisilla ei eroja yleensäkään juuri tule. Rengas toimi, auto toimi, nuotti toimi ja kun huoltotiimikin hoiti asiat taas kympin arvoisesti, sai kuski keskittyä vain ajamiseen, Katajamäki lisäsi.

Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne kellottivat seitsemällä erikoiskokeella kaksi pohja-aikaa. Kovin yksittäinen suoritus tuli vain 3-kilometrin mittaisella asvalttierikoiskokeella, jossa kaksikko löi peräti 2,2 sekunnin pohjat.

- Asvalttia on tullut ajettua MM-sarjassa, kuski kuittasi huiman pohja-aikansa.

SM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua Hyvinkäällä. Katajamäki nousi SM-kärkeen seitsemän pisteen erolla. Sarjaa johtanut Juuso Pykälistö ei kilpaillut Uudessakaupungissa.

- Laskin pisteitä sen verran, että voittopakkoa meillä ei taida enää olla. Neljäskin sija finaalikisassa riittää mestaruuteen. Mutta turha sitä nyt on etukäteen laskea. Mestaruus on tavoitteena ja sen mukaan mennään, Katajamäki sanoi.

Miiro Koivula
media@kosti.fi
0400539100

www.kosti.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa