Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

12.09.2005 /

Kosti Katajamäki voitti lauantaina ajetun Uudenkaupungin SM-rallin. Peugeot 206 WRC:llä ajava Katajamäki kaasutteli jo kolmannen peräkkäisen osakilpailuvoittonsa SM-sarjassa ja nousi yhteispisteissä ykköseksi kun yksi osakilpailu on enää ajamatta. Uudessakaupungissa ajettiin kovatasoisin SM-osakilpailu miesmuistiin, sillä viiden kärki mahtui vain 5,7 sekunnin sisään. Ensimmäistä WRC-kauttaan päästelevä Katajamäki otti voiton 1,7 sekunnin erolla Jouni Ampujaan.

- Ei siinä paljon tarvinnut miettiä. Kaasu pohjassa vedettiin ja yritettiin vaan pysyä tiellä. Oli sellainen taistelu ettei ole ollut koskaan. Huikea päivä, Katajamäki puuskutti maalissa.

- Päivä sujui täysin ilman ongelmia. Tiet olivat todella nopeita ja sellaisilla ei eroja yleensäkään juuri tule. Rengas toimi, auto toimi, nuotti toimi ja kun huoltotiimikin hoiti asiat taas kympin arvoisesti, sai kuski keskittyä vain ajamiseen, Katajamäki lisäsi.

Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne kellottivat seitsemällä erikoiskokeella kaksi pohja-aikaa. Kovin yksittäinen suoritus tuli vain 3-kilometrin mittaisella asvalttierikoiskokeella, jossa kaksikko löi peräti 2,2 sekunnin pohjat.

- Asvalttia on tullut ajettua MM-sarjassa, kuski kuittasi huiman pohja-aikansa.

SM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua Hyvinkäällä. Katajamäki nousi SM-kärkeen seitsemän pisteen erolla. Sarjaa johtanut Juuso Pykälistö ei kilpaillut Uudessakaupungissa.

- Laskin pisteitä sen verran, että voittopakkoa meillä ei taida enää olla. Neljäskin sija finaalikisassa riittää mestaruuteen. Mutta turha sitä nyt on etukäteen laskea. Mestaruus on tavoitteena ja sen mukaan mennään, Katajamäki sanoi.

Miiro Koivula
media@kosti.fi
0400539100

www.kosti.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa