Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

15.09.2005 / Jukka Ketomäki

SM-sarjan syyskauden kovavauhtinen kapina ajettiin Uudenkaupungin nopeilla ja kanttia vaatineilla teillä 10.9. Jukka Ketomäki lähti kilpailuun rennoin ottein jossa suurimpana tavoitteena oli päästä kärkiporukan vauhtiin tiukassa N-ryhmässä.

Kulunut kausi on osoittanut viime vuonna jokaisesta kilpailusta pisteitä napsineelle Ketomäelle, että kaikki ei suju aina kuin elokuvissa ja tänä vuonna SM-sarjan pistemetsästys ei ole ottanut tuulta alleen juuri laisinkaan.

- Olemme saaneet parannettua autoa kauden mittaan, pikku hiljaa mieleisekseni.
Taistelumme SM- mitaleista on kuitenkin käytännössä ohi tälle vuodelle, joten nyt on tärkeimpänä tavoitteena hioa kuljettajan ja auton yhteensopivuutta huippuunsa, ylistarolainen pohti tavoitteitaan.

Uudenkaupungin kisaan AL-Härmää edustava kuljettaja lähti niukalla budjetilla ja avauspätkät liukasteltiin käytetyillä kumeilla. - Meillä oli kolmelle lenkille kaksi uutta rengaskertaa ja yksi vanha. Päätimme käyttää vanhat heti alta pois, koska ennen huoltoa ajetulla asfalttipätkällä renkaat saavat viimeisen voitelunsa. Alkupätkillä tuli turhan paljon selkään ja menimme vielä tauon jälkeisellä nelosella hieman vikasuuntaan auton lukkojen säätöjen kanssa, Jukka kertoo.

Vitospätkällä Ketomäen autokunta löysi vauhtinsa ja ajat olivat vain muutamien sekuntien päässä pohja-ajoista. – Nyt on helpottunut olo, hyvät ajat pitää syntyä rennolla ajolla, sillä väkisin yrittäessä ei synny muuta kuin romua. Löysimme kaipaamiamme asioita ja auto on nyt mieleiseni. Tästä ei tarvitse enää hirveästi parantaa, kun lähdemme viimeiseen kisaan Hyvinkäälle, Ketomäki kertoo kisan jälkimainingeissa.

Taistelu N-ryhmässä on muutenkin saamassa väriä kahden merkin Subarun ja Mitsubishin vääntäessä kättä paremmuudesta. Päivä oli kokonaisuudessaan hyvä Subarulle, joita mahtui kärkikuusikkoon kolme kappaletta.

N-ryhmän tulokset: 10.09.2005 SM Uusikaupunkiralli, Uusikaupunki 1. Juha Salo, Mitsubishi, 48.39;1, 2. Mikko Hirvonen, Subaru, +0.15;9, 3. Jari Ketomaa, Subaru, +0.31;5, 4. Juho Hänninen, Mitsubishi, +0.33;7, 5. Hannu Hotanen, Mitsubishi, +0.50;0, 6. Jukka Ketomäki, Subaru, +0.56;2,

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa