Facebook Twitter Email Pinterest

SM Valvoline rallin tiedote 1

22.09.2005 / SM Valvoline rallin tiedote 1

Ryhmä A:ssa tasaista

Ryhmä A:n kestomestarin Sebastian Lindholmin keskittyessä tällä kaudella Peugeotin kehitys- ja testaustöihin, hän on avannut uudelle mestarille paikkansa. Edellinen osakilpailu päättyi viiden parhaimman sijoittumiseen 5,7 sekunnin sisälle eikä yksi tämän luokan kärkikuljettajista eli Juuso Pykälistö edes ollut mukana. Kärkinelikosta kuka vaan siis saattaa nousta mestariksi, mikäli sarjaa johtava Kosti Katajamäki sijoittuu neljättä sijaa huonommin. Tasaisimmin tässä luokassa on kerännyt pisteitä Kristian Sohlberg, joka on ajanut maaliin joka kisassa. Niinpä hänen täytyy jättää huonoin pistesaalis pois, kun mestaruuksia ynnäillään. Neljäntenä olevalla Jouni Ampujallakin on mahdollisuudet jopa mestaruuteen.

Iso N-ryhmän mestaruus kolmen kauppaa

Viime vuonna mestaruudesta kamppailivat Juha Salo ja Jukka Ketomäki, ja Salo vei mestaruuden. Tänä vuonna Salo on jälleen vahvin ehdokas mestariksi mutta nyt hän on saanut kaksi haastajaa. Jari Ketomaa, joka voitti vuonna 2003 ensimmäisen SM-osakilpailunsa juuri SM Valvoline rallissa, halajaa kirkkainta mitalia. Toinen haastajista on Juho Hänninen, viime vuoden pienen N-ryhmän Suomen mestari, joka on oppinut kesän aikana nelivedon salat ja ottanut jopa yhden osakilpailuvoitonkin. Näiden kolmen kesken ratkaistaan siis Suomen mestaruus. Himmeimmille mitaleille on tämän kolmikon lisäksi yrittämässä viisi muuta kuljettajaa.

Pieni N-ryhmä ponnahduslautana, kärkeen on nytkin tunkua

Viimevuotisen mestarin Juho Hännisen siirryttyä täksi vuodeksi isoon N-ryhmään taistelemaan mitaleista, jäi paikka avoimeksi uudelle mestarille. Marko Mänty, viimevuotinen hopeamitalisti, on käyttänyt tilaisuuden parhaiten hyväksi ja johtaa nyt SM-sarjaa. Mutta Marko Nieminen ei päästä häntä vähällä. Vain kahden pisteen päässä hän on Männyn niskaan hengittämässä. Ja jottei homma kävisi Markoille helpoksi, mahdollisuudet mestaruuteen ovat vielä tänä vuonna jo nuorten Suomen mestaruuden varmistaneella Kalle Pinomäellä sekä Ville Hautamäellä ja Joonas Lindroosilla, viimevuotisella pronssimitalistilla.


Uudet nimet 1400 Trophyn voittajiksi

Juha Laaksonen varmisti jo Uudenkaupungin osakilpailussa n-ryhmän 1400 Trophyn voiton ja viimevuotisen hopeatilan kirkastumisen kultaiseksi. Luokan toisesta sijasta käydään Hyvinkäällä edelleenkin tiukkaa kilpailua. Viime vuoden voittaja Jorma Laakso on tällä hetkellä vahvimmin kiinni toisessa sijassa mutta teoreettiset mahdollisuudet tähän sijoitukseen ovat jopa tällä hetkellä kuudentena olevalla Jussi Vileniuksella. Saavutus olisi mahdollinen, mikäli Vilenius voittaisi ja hänen edellään olevat kilpailijat sijoittuisivat kuudenneksi tai sitä huonommin. Joka tapauksessa tämän luokan mestari on vaihtunut.

A-ryhmän 1400 Trophyssa vaihtuu koko kärki kolmikko. Viime vuoden voittaja Asko Laukkanen ei tämänvuotiseen sarjaan ole osallistunut. Markku Marttila on tällä hetkellä luokan pistetilaston kärjessä ja hän on vahvin ehdokas myös säilyttämään tämän kärkipaikan. Onhan hänellä viidestä osakilpailusta neljä voittoa. Sen viidennen on voittanut Teijo Lahti, joka on pistetilaston kolmas. Tasaisen varman sarjan tehnyt Jukka Saikkonen on myöskin kärkkymässä sarjan voittoa.


Startti lauantaina 1.10. klo 13.31 Hyvinkäältä
EK1 klo 13.45 Hyvinkään Vauhtipuistossa (2 autoa rinnan)
Maali sunnuntaina 2.10. noin klo 14

SM VALVOLINE RALLIN TIEDOTUS


Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa