Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

29.09.2005 /

Kosti Katajamäki ajaa vasta ensimmäistä kauttaan WRC-autolla, mutta on jo nyt valmiina taistelemaan suomenmestaruudesta. Hän johtaa rallin SM-sarjaa isossa A-ryhmässä ennen kauden ensi viikonloppuna paketoivaa Hyvinkään osakilpailua.

Peugeot 206 WRC on kulkenut Katajamäen käsissä kesäkaudella voitosta voittoon. Kolme peräkkäistä ykkössijaa on nostanut Marcus Grönholmin valvovan silmän alla uraansa rakentavan alajärveläisen SM-kullan kovimmaksi tavoittelijaksi. Katajamäelle ja kartanlukija Timo Alanteelle riittää päätösosakilpailussa neljäskin sija ison A-ryhmän mestaruuteen.

- Itse en laske pisteitä etukäteen. Tässä porukassa ei ole lainkaan helppoa olla neljäs. Esimerkiksi keskeytykseen ei ole varaa. Silloin on äkkiä pois koko mitalikolmikosta. Kaikki on siis vielä auki. Ja niinhän se kuuluukin olla, että viimeisessä kisassa mitalit vasta jaetaan. Lähden ajamaan kovaa ja virheittä. Sitä kautta uskon, että tuloksestakin tulee ihan hyvä, Katajamäki sanoo.

- Mestaruus olisi tottakai huippuhieno juttu, mutta olemme vähän miettineet, että urani kannalta kovat erikoiskoeajat ovat tärkeämpiä. Jos vauhti kasvaa koko ajan tasaisesti erikoiskoe erikoiskokeelta, niin se on hyvä. Toistaiseksi olemme edenneet suunnitelman mukaan ja olemme tavoitteessa, kuski arvioi.

Katajamäki on valmistautunut SM-finaaliin huolella. Koska lauantaina ajetaan hämärässä ja osin pimeässäkin, on Katajamäki suorittanut autonsäädön pimeässä.

- On totuteltu lisävaloihin ja WRC:llä pimeässä ajamiseen. Ihan hyödyllinen juttu, Katajamäki tietää.

Katajamäen kausi ei suinkaan lopu Hyvinkäälle. Hän kilpailee myös junioreiden MM-sarjassa. Lokakuun lopussa ajetaan Korsikan ja Katalonian asvalttirallit. MM-sarjaa Katajamäki vetää etuvetoisella Suzuki Ignis super1600 -autolla.

Miiro Koivula
media@kosti.fi
0400539100

http://www.kosti.fi/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa