Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Uuskoski

29.09.2005 /

Rallin SM-finaali ajetaan tulevassa viikonvaihteessa Hyvinkään seudun hyväpintaisilla teillä. Pelissä on paljon, sillä mestarit ratkeavat vasta sunnuntaina iltapäivällä. Kisassa ajetaan kaikkiaan 10 erikoiskoetta, yhteismitaltaan 160 km. Sunnuntaillekin on vielä varattu neljä erikoiskoetta.

Uudenkaupungin SM-rallissa sattunut ulosajo ei vaikuta Sami Uuskosken kisataktiikkaan, kun käynnistymässä on kauden viimeinen SM-sarjan koitos.

- Ei, ulosajo unohtui kaksi tuntia tapahtuneen jälkeen. Ei niitä kannata miettiä. Auto ei hajonnut edes pahasti; rikkoutuneet tukivarret estivät silloin matkan jatkumisen.

Viimeistely kisaan on sujunut kaikin puolin mallikkaasti. Seurakilpailu RiiUA:n järjestämänä osoitti, että kaikki on valmista SM-finaaliin. Maltti on toki pidettävä mielessä. Siitä tuli muistutus jo seurakisassa.

- Eka vedolla liukkaus meinasi kostautua. Etupuskuri raapi jo maata ja poistuminen oli lähellä. Vanne siinä rytäkässä hajosi.

Pieniä teknisiä muutoksiakin on Celicaan tehty kisaa silmällä pitäen. Testien perusteella suunta on oikea.

- Ajoimme Saukkolan-EK:lla testiä ja levensimme takapäätä neljä senttiä. Nyt raideväli on sama kuin etupäässä. Tuntuu ainakin, että takapää pysyy nyt paremmin tiessä. Pienellä muutoksella aikakin parani 4-5 sekuntia testierikoiskokeella, jutteli Uuskoski.

Tavoitteet ovat samat kuin ennenkin. Vanha totuuskin sanoo, että maalissa vasta palkinnot jaetaan. Muista kisoista poiketen, Hyvinkäällä ajetaan myös pimeässä.

- Ensimmäinen päivä ainakin ajetaan maaliin. Tämä on minulle eka pitkä kisa. Pimeässä olen kyllä ajanut aiemminkin, koska aloittaessani rallin ajamista talvella, oli aina pimeää kello 17 jälkeen. Sittenhän sen näkee, että miten kisa menee. Uskon, että kisassa on hyvät pätkät, arveli Uuskoski.

teksti: moottorimaailma.com / Miika Wuorela

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa