Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

29.09.2005 / Kristian Sohlberg

Sohlberg taistelee kirkkaimmista mitaleista SM-sarjan päätösrallissa

- Kullasta taistellaan, mutta hopeamitali on realismia.
Siinä Kristian Sohlbergin lähtöasetelmat lauantaina ja sunnuntaina Hyvinkään seudun nopeilla teillä ajettavaan SM-rallikauden päätöskisaan.

Kausi aloitettiin tammikuussa Arctic Lapland Rallyssa kahden päivän kilvanajolla ja se kruunataan vastaavissa merkeissä Valvoline-rallissa, jossa on tarjolla korotetut arvopisteet. Aikataulu ei tuo muutoksia Sohlbergin, 27, taktiikkaan kotimaisen kauden paketoivassa kisassa.
- Kaasu pohjaan ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien, mutta samalla järkevästi ajaen ja virheitä välttäen.

Sohlbergin osalta vastaava taktiikka on toiminut koko kauden mallikkaasti. Kaivattu voitto odottaa yhä itseään, mutta kirkkonummelainen on A-ryhmän kuljettajista ainoa, joka on pystynyt napsimaan pisteitä kaikista tähän mennessä ajetuista seitsemästä osakilpailusta.

Sohlberg lähtee punaisella Mitsubishi Lancer WRC step2-autollaan ratkaisevaan ralliin SM-sarjan kakkossijalta 64,5 pistettä plakkarissaan. Kesäkaudella täysosumatyötä tehnyt Kosti Katajamäki on tosin ehtinyt jo turhan kauas muilta. Katajamäen 71 pistettä takaavat sen, että hänelle riittää Hyvinkäältä neljäskin sija kirkkaimman SM-mitalin sinetiksi.

Katajamäellä ei ole silti varaa varmisteluun, sillä takana vaanii vaarallinen kolmikko Sohlberg-Juuso Pykälistö-Jouni Ampuja. Citroenin MM-tiimin testitöiden takia Uudenkaupungin rallissa poissaolollaan loistaneella Pykälistöllä on koossa 59 pistettä ja ikuiseksi kakkoseksi leimatulla Ampujalla vain pinna vähemmän.
Pelin henki on herkullinen: Valvoline-rallin nopein kuski tästä triosta palkitaan vähintään SM-hopealla.

Sade kelpaa Sohlbergille

Kristian Sohlberg ei pistä pahakseen, jos taivaalta ripottelee viikonvaihteena vettä sopivaan tahtiin.
- Toivon märkää keliä, sillä se sopii paremmin nykyiselle autollemme. Sateen sattuessa ei lähtöpaikastaan olisi suurempaa haittaa, vinkkaa Sohlberg aina ilkeän irtosoran suuntaan.

- Kuten ennenkin, kuljettajan ja auton on oltava tikissä. Ja niinhän se Mitsubishi on aina ollutkin, heittää hyväntuulinen Sohlberg, jonka kartanlukijana Hyvinkään suunnalla toimii lahtelainen Harri Kaapro. Uudessakaupungissa Sohlbergille nuotteja lukenut mikkeliläinen Kaj Lindström siirtyi jo Walesin synkässä MM-rallissa brittileidi Natalie Barratin vierelle ja kaksikon yhteistyö jatkuu ensi viikonvaihteessa Japanissa.

Kaapro on kokenut kartanlukija, jolle tulee tammikuussa jo 20 vuotta täyteen kakkoskuskin hommissa. Kaapro on lukenut nuotteja muun muassa V-P Teuroselle vuonna 2003 junioreiden MM-sarjassa. Kotimaista arvosarjaa Kaapro on kiertänyt tälläkin kaudella Ari Vihavaisen kanssa. Lisäksi hän on ehtinyt Tapio Laukkasen vierelle Britteinsaarilla ajettuihin kansainvälisiin kisoihin.

SM-kauden päätöskisa kattaa kahden päivän aikana kymmenen erikoiskoetta ja yhteensä 157 pikataivalkilometriä. Lauantaina vetäistään kuusi pikistä ja 87 ek-kilometriä. Sunnuntaina lopulliset ratkaisut haetaan kahdelta, tuplasti ajettavalta erikoiskokeelta.

Lisätietoja:

Mika Sohlberg
GSM +358 40 9030 555
e-mail: mika.sohlberg@honkaplayboys.com

Kari Aho
GSM +358 50 3017 595
e-mail: kari.aho7@luukku.com

http://www.kristiansohlberg.com/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa