Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

29.09.2005 / Juha Salo

Millä arvometallilla karkkilalaisen palkintokaappi täydentyy?

Rallin SM -kaudelle 2005 lyödään piste tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä.
Minkä värinen mitali ripustetaan kenenkin kaulaan, ratkaistaan vasta kaksipäiväisessä finaalirallissa. Jaossa on korotetut pisteet, joten mestaruusmahdollisuudet elävät vahvasti usealla kuljettajalla kaikissa kolmessa luokassa.

Isossa N-ryhmässä hallitseva mestari Juha Salo starttaa Hyvinkään rallireitille ryhmän pistejohtajana, keltaiset ovinumerot liimataan tutusti värittämään Mitsubishin viimeisimmän kehitysversion kylkiä.
Subaru-kuljettaja Jari Ketomaalla on jahdattavanaan 13 pisteen takamatka Saloon.

Salon ja kartturi Mika Stenbergin rallikauteen on mahtunut niin hienoista ylivoimaa kuin tekniikan aiheuttamia pettymyksiä. Pohjalla on kauden neljäs osakilpailuvoitto Uudestakaupungista, joka oli kuitenkin vesittyä liian aikaisin perän hajoamiseen.
- Huoltotauko ja varaosan saaminen kilpakumppanilta pelasti Ukin tuloksen.
Tiimi on nyt tehnyt kovasti sen eteen töitä ja ulkopuolistakin apua on käytetty, että ongelma saataisiin ratkaistua. Osien sovituksessa oli nähtävästi pieni epäselvyys ja uskoisin, että asia on nyt sen osalta kunnossa, Salo kertoo finaalikisan aaton tunnelmistaan.
- Auto on toiminut testeissä, joten näyttää todella siltä, että lääkkeet on nyt löydetty. Toivotaan, että kaikki toimii kauden tärkeimmässä kisassakin, kartturi Stenberg tähdentää.

N-ryhmässä elettiin vuosi sitten niin ikään jännittäviä ratkaisun hetkiä.
Silloin mestaruusvääntö käytiin Hyvinkäällä Salon ja Jukka Ketomäen välillä.
Kaksikko äityi taistelussa hurjaan vauhtiin. Kyttäilyyn karkkilalaiset eivät näe tälläkään kertaa aihetta, vaikka pistejohto onkin vankempi kuin viimeksi.
- Eiköhän me pitkälti omaa ajoa lähdetä ajamaan niin kuin ennenkin ja katsotaan, mihin kyyti riittää. En usko, että vauhti ihan hidasta tulee olemaan, Juha kuittaa.
- Hyvinkää on nopeuskisa. Kun ajetaan kaksipäivää, ei auta lähteä kyttäilemään. Se voi kostautua ja sitten ollaan liemessä, kartturi Mika lisää.

Autokunta Salo - Stenberg lähtee reitille numerolla 6. Ajettavana on viikonlopun aikana 10 erikoiskoetta, noin 157 kisavauhtista kilometriä.
- EK-määrät ja -kilometrit ovat sen verran vähäisiä, ettei taival nyt kovin paljoa normaalista kisasta eroa. Kahteen kertaan ajettavilla pätkillä saa olla tarkkana renkaiden kanssa, Salo ennakoi.

Jännitysnäytelmä käynnistyy lauantaina kello 13.31 ja mitalistit ovat selvillä sunnuntaina iltapäivällä. Juha Salo ja Mika Stenberg ovat käytännössä varmistaneet vähintään pronssisen mitalin, mutta eipä taida kaksikko siihen tyytyä.Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa