Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Westerlund

29.09.2005 / Heikki Westerlund

Tulevana viikonloppuna kaasutellaan kauden viimeinen SM ralli kaksipäiväisenä kilpailuna Hyvinkään ympäristössä. Kilpailun reitti koostuu kaikkiaan kymmenestä erikoiskokeesta joiden yhteispituus on 158 km. Kokonaispituutta reitille kertyy 450 km. Erikoiskokeista 6 kpl ajetaan lauantaina ja 4 kpl sunnuntaina.

Kilpailun startti tapahtuu lauantaina Hyvinkäältä klo 13.30 ja päivän päätteeksi yötauolle Hyvinkäälle kilpailun kärki saapuu n. klo 19.50. Lauantain huoltoparkki sijaitsee Hausjärvellä Oitin taajamassa. Sunnuntain erikoiskokeille startti tapahtuu klo 9.01 ja maalijuhlallisuudet alkavat n. klo 13.45 Hyvinkäällä. Sunnuntaina huoltoparkki on Hyvinkäällä. Erikoiskokeista 4 kpl ajetaan kahteen kertaan. Ensimmäinen erikoiskoe ajetaan Hyvinkään vauhtipuiston rallicross radalla tyyliin kahta rinnan ja ensimmäinen pari starttaa viivalta klo 13.45.

Kilpailun ralliradio palvelee yleisöä Radio Hämeen taajuuksilla 107,8 sekä 96,0 ja 99,2.

Uudenkaupungin tekninen vika oli siis kytkin ja sen yllättävä räjähtäminen. Samalla se halkaisi vaihdelaatikon kytkinkotelon ja teki ikävää jälkeä koko osastoon. No, toivottavasti nyt tekniikka toimii kaikin puolin hyvin. Hieman viime tinkaan on kisaosien saanti jäänyt mutta eiköhän auto lauantaiksi esikatsastukseen mennessä kuntoon tule. Reittiin ennakkotutustuminen tapahtuu perjantaina.

Starttaamme Arton kanssa kilpailuun numerolla 18. Nyt emme siis pääse autoa ennen kisaa testaamaan mutta hyvillä mielin ja mukavin odotuksin ralliin kuitenkin olemme lähdössä. Eikä tämä todellakaan ole ensimmäinen kerta kun kylmiltään olemme kisaan lähdössä. Hyvä vauhti vain päälle heti ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen niin eiköhän se siitä homma etene vanhaan malliin.

SM-pistetilanteessa olemme nyt sijalla 8. pistemäärän ollessa 26. Eroa sijaan 5. on 7 pistettä ja tietenkin meillä on tavoite saada sarjan loppusijoitusta hieman petrattua. Meillä on pisteissä mukana vain neljän kilpailun pisteet johtuen Rovaniemen perjantaipäivän ja Laukaan keskeytyksistä, sekä tietenkin edellisen Uudenkaupungin vuoksi. Tässä kisassa jaetaan korotetut SM-pisteet joten sekin voi tuoda tullessaan vielä yllättäviä muutoksia loppupisteisiin. Voittaja saa nyt 24 pistettä, toinen 20, kolmas 16, neljäs 13, viides 10 jatkuen siten että 10. sija antaa vielä 3 pistettä normaalin yhden pisteen sijasta. Loppupisteisiin voi jokainen kilpailija laskea mukaan kauden kaikista kahdeksasta osakilpailusta seitsemän kisan parhaat pisteet.

Kaikkien kolmen SM-ryhmän mestarit ovat vielä avoinna joten jännitettävää viikonlopussa riittää. Oman ryhmämme eli A-ryhmän mestaruudessa ovat vielä tiukasti kiinni kärkikaarti eli Katajamäki, Sohlberg ja Ampuja. Harmittavasti Juuso Pykälistö ei osallistu Uudenkaupungin rallin tapaan myöskään tähän Hyvinkään kisaan joten yksi kova kirittäjä on kisasta pois.

Kilpailun jälkeen sitten tiedottelen miten ralli osaltamme nyt sujui. Muista katsoa jo sunnuntaina MTV3 kanavalta rallilähetys. Kisaa voit seurata mukavasti myös netin kautta oheisen ONLINE- tuloslinkin kautta tai kuunnella ralliradiota Radio Hämeen kanavilta.

Ystävällisin terveisin
Hessu Westerlund
GSM 0400/485041

http://www.rtv-westerlund.fi/rallyteamwesterlund/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa