Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

30.09.2005 / Jari Ketomaa

Rallin SM-sarjan finaalikisa ajetaan tulevana viikonvaihteena Hyvinkään seudun hyväpintaisilla teillä. Kärkikuskeilla on paljon pelissä, sillä kolmen eri SM-luokan mestaruudet ratkeavat vasta sunnuntaina iltapäivällä. Lauantaina alkavassa rallissa ajetaan kaikkiaan 10 erikoiskoetta, yhteismitaltaan 160 kilometriä.

SM Valvoline ralliin Jari Ketomaa ja kartanlukija Tuomo Hannonen starttaavat Prorex Oy:n ilmoittamalla Subaru Imprezalla, jonka oviin liimataan lähtönumero 7.

Ketomaa on ollut koko kauden ajan vahvasti mitalivauhdissa ison N-ryhmän tiivisvauhtisissa kamppailuissa.

- Kun tähän kauteen lähdettiin, asetin tavoitteeksi Suomen mestaruuden. Alkukauden vaikeuksien jälkeen kirkkain mitali näytti jo karanneen, mutta kesäkauden kolme osakilpailua hieman tasoittivat tilannetta pistetaulukossa, Ketomaa laski.

- Mestaruus on vielä mahdollinen, joten sitäkin tavoitellaan. Kauden viimeisessä kisassa on taas kiva nähdä, että ketkä ajavat kärkisijoista. Kyllähän N-ryhmän ykkössijaa toki lähdetään jahtaamaan.

- Tärkein juttu olisi kuitenkin uran ensimmäisen SM-mitalin saavuttaminen kovatasoisessa N-ryhmässä, joten tyhmät ja ylimääräiset riskit jätetään ottamatta, Ketomaa jatkoi.

Edellinen SM-osakilpailu Uudessakaupungissa kulki Ketomaan osalta vauhdikkaasti, vaikka loppumatkasta eroa ryhmävoittoon ajaneeseen Juha Saloon venähtikin lisää. Ketomaa kuittasi ryhmän toiseksi korkeimmat sarjapisteet ja vahvisti asemiaan SM-sarjan kakkosena.

- Pistetilanne on parempi kuin edellisillä kausilla, joten hyvillä mielin voi lähteä päätöskisaan. Salon Juhalla on toki hyvä johto ja muutenkin kärkikolmikossa piste-erot ovat sitä luokkaa, että puhtaasti ajamalla niitä ei taida yhdessä kisassa saavuttaa, Ketomaa järkeili.

Jari Ketomaalla on sekä hyviä että huonoja muistoja SM Valvoline rallista. Viime vuonna matka katkesi ulosajon vuoksi, mutta kaksi vuotta sitten Ketomaan tiimi juhli riemukkaasti ensimmäistä SM-osakilpailuvoittoaan.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa